dissabte, 20 de novembre del 2010

El nou Viladellops negre, de gamma alta


Viladellops, un dels cellers més emergents del Massís del Garraf, acaba de treure al mercat un nou vi negre, el Turó de les Abelles 2007, que sembla que el pas per vidre ha arrodonit després d'una criança de 16 mesos en bóta que, inicialment, va semblar excessiva, com el seu preu, que se sitúa en 24 euros. S'ha dissenyat amb la voluntat de ser un vi de gamma alta on expressar la fruitositat de les varietats syrah i garnatxa negra. Caldrà anar veient la seva evolució a l'ampolla per esbrinar si guanya més elegància. A continuació us adjunto la nota de premsa de l'agència de comunicació contractada per Finca Viladellops:



FINCA VILADELLOPS PRESENTA UN NOU VI: EL TURÓ DE LES ABELLES

El celler Finca Viladellops treu al mercat un nou vi negre, El Turó de les Abelles 2007, que esdevé el seu alt de gamma.

04/11/10. Un cupatge de Syrah i Garnatxa Negra al 50% s’ha convertit en la nova aposta de Finca Viladellops a finals d’aquest 2010. Es tracta d’un vi amb volum, estructura i bona acidesa, d’un bonic color granat molt cobert, aromes minerals i de fruita negra, amb matisos especiats, de raïm ben macerat. Potent i llarg en boca, resulta saborós, carnós, amb agradables notes de regalèssia i torrefactes.
El Turó de les Abelles 2007 deu el seu nom a la parcel·la 44 de la finca que Viladellops cultiva al Massís del Garraf, on anteriorment hi havia hagut ruscos d’abelles, i a on ara hi creixen els ceps de Garnatxa i Syrah amb què s’ha elaborat aquet vi. Tal com és propi de la personal zona del Garraf, es tracta d’un sòl de naturalesa calcària, que, a la finca d’en Marcelo Desvalls –propietari de Viladellops-, a més a més s’hi troben abundants fòssils marins que evidencien el seu origen submarí.
La parcel·la es va veremar manualment en caixes de 15 quilos, i el raïm va ser seleccionat tant a la vinya com posteriorment a la taula de selecció. La fermentació va tenir lloc en bóta a temperatura controlada de 23-25ºC, un cop realitzada una prèvia maceració pre-fermentativa a la mateixa bóta, oberta, a 10-12ºC. Va seguir una criança de 16 mesos en bótes de roure francès, i es van seleccionar les millors bótes per al cupatge final, després del qual el vi va completar la criança en dipòsit fins a l’embotellament, el juliol de 2009. És a finals de 2010 quan El Turó de les Abelles arriba al consumidor. Aquesta nova referència es converteix així en l’estendard de Finca Viladellops, un celler establert en un territori de profundes arrels històriques, un projecte honest i sensat que es recolza en un sòlid treball en viticultura per aconseguir vins que expressin la singularitat del Massís del Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada