dijous, 25 de novembre del 2010

La mar de novetats


Aquests dies de plena campanya de Nadal se succeeixen els actes i les presentacions. La següent és una seleció del més recent:

1- L'Associació Catalana d'Enòlegs celebra aquest divendres al Penedès (Juvé & Camps) el seu 25è aniversari tot reivindicant més presència social dels enòlegs, que es postulen com els autors intel·lectuals dels vins. Voldrien tenir un reconeixement similar al dels cuiners. Han fet un llibre commemoratiu dels 25 anys i presentaran la seva nova pàgina web.
2- Les caves Guilera de Lavern acaben de treure al mercat el cava de gamma alta (tot i que només el venen a 15 euros) Agosarat. És de la gran anayada del 1998 i només n'han fet 1.100 ampolles. És el cava més vell del mercat (12 anys).
3- Gramona va presentar aquest dijous a Monvínic el primer resultat dels seus estudis per combatre els efectes del canvi climàtic a la vinya: el dolç Gra a Gra Pinot Noir.
4- Pinord, que fins ara només feia vins i caves al Penedès i vins al Priorat, ha decidit fer el primer salt fora de Catalunya amb un Ribera del Duero.
5- Bodegas Roda, de la Rioja, dels catalans Mario Rotllán i Carme Daurella, s'acaba d'estrenar a la Ribera del Duero.
6- Terra Remota, un dels cellers més emergents de l'Empordà, acaba de treure l'anyada 2007 del seu vi estrella, el negre Cos Adrien, que venen a 40 euros.
7- El restaurant Mooi de Vilanova i la Geltrú i les caves Parés Baltà fan aquest divendres un sopar-maridatge
8- Més de cent vins i caves del Garraf compartiran protagonisme aquest dissabte a la Finca Clos la Plana de Sant Pere de Ribes.
9- Al Celler Waltraud de Pacs del Penedès, de Torres, se celebra a partir de les vuit del vespre d'aquest dissabte el Capítol d’Investidura de l'Acadèmia Tastavins del Penedès. S'investiran nous acadèmics i acadèmiques de nombre. També s’investirà Acadèmic d’Honor Miquel Agustí Torres, president de Bodegues Torres, i Acadèmic de Mèrit, Oriol Guevara, director general de l’INCAVI de la Generalitat. Durant la vetllada al Celler Waltraud també es lliuraran els II Premis Tastavins amb les següents categories i guardonats:
Millor celler de l’any: Bodegues Torres
Millor Viticultor de l’any: Lluís Milà de Villalobos
Millor iniciativa: Setmana del Cava, organitzada per la Confraria del Cava
Premi al mèrit periodístic: Sergi Cortés, de la revista Cupatges
10- El restuarant Negrefum de Vilanova i la Geltrú i el celler Avgvstvs Forvm del Vendrell organitzen un sopar maridatge pel dijous 2 de desembre.
11- Codorníu presenta a Madrid amb el dissenyador Lorenzo Caprile el seu espot de Nadal el dijous 2 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada