dilluns, 15 de novembre del 2010

Els premis del 3r concurs Vinya-Celler-Masia


El dissabte 13 de novembre, en el marc de la Fira Catavins de Sabadell, s’ha realitzat el lliurament de premis del tercer Concurs Vinya-Celler-Masia de vins de collita pròpia dels Països Catalans. En aquesta tercera edició del concurs de vins dels Països Catalans, promogut pel consorci Vinya-Celler Masia, ha sigut temàtica de vins negres. Hi han participat referències de diferents denominacions d’origen de territori de parla catalana. Segons l'organització, "la possibilitat de provar vins diferents, en un entorn domèstic i utilitzant les noves tecnologies per fer les valoracions de forma anònima, ha atret a aficionats del món del vi que han pogut ser jutges i tenir les mateixes sensacions que els sommeliers i enòlegs professionals obtenen en els seus tastos".

En aquesta tercera edició (temàtica de vins negres) els 5 vins més ben valorats per part del jurat, han estat:

  1. La Creueta 2007 d’Eudald Massana Noya
  2. Negre trepat 2009 del Celler Carles Andreu
  3. Samsó 2007 de Parató
  4. Negre 2008 de Mas Pòlit
  5. Cabernet Sauvignon Criança 2006 de Caves Bolet




















(Guanyadors del 3r concurs Vinya-Celler-Masia. D'esquerra a dreta: Mas Pòlit, Caves Bolet, Eudald Massana Noya, Celler Carles Andreu i Parató)


Logotip Consorci Vinya Celler Masia (click aquí)


L'organització destaca l’alt nivell de les mostres rebudes, la facilitat del sistema de puntuació i la gran implicació dels jutges i de la gent de Mas Albornà que realitzen el picking dels lots que s’envien als jutges. L’organització, que corre a càrrec del consorci Vinya-Celler-Masia, format actualment per Vins Bolet, Parató, Suriol, Vallort i Vega de Ribes; es mostra molt optimista de cara a una quarta edició. El consorci Vinya-Celler-Masia espera seguir consolidant aquest concurs de vins com un referent a Catalunya i que permeti donar a conèixer al públic en general el major nombre de cellers possible que basen les seves produccions en collites pròpies dels territoris dels Països Catalans. Dels vins premiats jo em quedo amb el creat per Joan Rabadà i Carles Andreu a Pira i amb la carinyena penedesenca de Parató.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada