dijous, 10 de juny del 2010

Sidra i vins catalans a Vilanova


La Sidreria, el nou local de l’empresari Jordi Vila Albet inaugurat el 7 de maig passat a la plaça dels Cotxes de Vilanova i la Geltrú, presenta a les set de la tarda de demà divendres una carta de vins i escumosos centrada exclusivament en les denominacions d’origen catalanes. La carta que compta amb referències de totes les DO catalanes (excepte la Catalunya). Mig centenar de vins tranquils catalans més una desena de caves i d’escumosos de la DO Penedès formen part de la carta d’un establiment on el vi comparteix el protagonisme amb 16 sidres asturianes, gallegues, càntabres i basques que se serveixen per 0,50 euros el got (un culín acabat d’escanciar que se serveix pitjant un botó). Fins i tot del sostre del local, creat per l’arquitecte vilanoví Òscar Valverde amb fotos del també vilanoví Xavier Saumell, compta amb unes peculiars estalactites formades per ampolles de sidra. La cohabitació entre tants vins i sidres és única a Espanya. De fet, segons el propietari, és molt difícil trobar un restaurant amb tantes sidres.

La carta de vins ofereix un ampli repàs a la geografia vitivinícola catalana amb propostes assequibles. Alguns vins, com el blanc Maria Rión, són prou exclusius. Es tracta d’un vi d’una varietat autòctona recuperada pel celler penedesenc Albet i Noya que ha estat batejat amb el nom d’una avantpassada parenta del propietari de La Sidreria. Capítol especial mereix l’atenció que dóna aquest establiment als vins  i als escumosos del Massís del Garraf.

La carta de vins de La Sidreria, que en els aspectes de disseny i imatge ha comptat amb el treball de Judith Antolín, és una aposta personal del seu propietari. Vila s’ha format amb cursos de tast i ha triat fins a un 20% de les referències de la carta amb tastos a cegues setmanals realitzats amb amics. Repta a la gent a "deixar-se de manies i de vins de Rioja i Ribera del Duero, que no els menystinc, i que s’atreveixin amb els vins catalans. L’aposta pels vins catalans és perquè me la crec ja que tenen molta qualitat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada