Més 500 persones avalen l’èxit d’ECOSOSTENIBLEWINE
Més de 500 persones han assistit a Vilafranca del Penedès a aquesta segona edició de l’EcoSostenibleWine per escoltar a 45 reconeguts professionals en producció i recerca sostenibles. En aquest fòrum s’ha reflexionat i facilitat les pautes i els mecanismes existents per a l’adaptació i la sostenibilitat de la vinya i el vi en un futur immediat. Un tema que interessa molt al sector vitivínicola i també al consumidor.
Durant els dos dies de l’ EcoSostenibleWine, 45 reconeguts professionals en producció i recerca de vins i caves, elaborats sota criteris de sostenibilitat, han exposat i debatut les pautes i els mecanismes existents per a l’adaptació de la sostenibilitat a la vinya i al vi. En un futur immediat calen produccions respectuoses com ara l’ecològica, la integrada o la biodinàmica.
La sinèrgia de les dues vessants del sector, tant privada com pública, confirma l’èxit d’aquest fòrum capdavanter. Han estat més de 500 assistents a la segona edició de l’ESW, xifra que ens demostra l’èxit de la convocatòria, per la matèria a tractar malgrat la crisi que ens envolta. Cal remarcar que feia anys que no s’havia vist tanta afluència per un congres a Vilafranca del Penedès.
Unes jornades que són pioneres per a la resta del món i converteix el Penedès i Catalunya en capdavanters en l’aposta per la sostenibilitat del sector vitivinícola.
Alguns dels consells i pràctiques sostenibles que ens han transmès des de l’EcoSostenibleWine, han estat la millora de la utilització d’energies renovables, implantació de tècniques per a racionalitzar l’ús de l’aigua, la seva reutilització al celler, el càlcul de la petja de carboni o les conseqüencies de la sostenibilitat en la producció, comercialització, promoció, territori, etc...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada