dimarts, 25 de maig del 2010

Nou pas per al Penedès


Destacats elaboradors no tenen dubtes que el Penedès ha aconseguit virar el rumb per recuperar el prestigi perdut. Iniciatives com les de Qalidès han estat molt destacades. Ara el que cal és no afluixar i continuar treballant de forma continuada en el temps. L'enoturisme és un terreny on queda molt per fer. Què en penseu?

La DO Penedès i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural acorden potenciar l’enoturisme i el consum de proximitat


L’acord s’emmarca dins de les línies del pla estratègic de la DO que propugna una producció de qualitat per sobre de la quantitat



Barcelona, 21 de maig de 2010. – L’activitat iniciada per la DO Penedès per impulsar una aposta per la qualitat com a segell de distinció de la seva producció i que es recull en el seu Pla Estratègic, compta ja amb el suport explícit del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Aquesta és la principal conclusió de la trobada institucional celebrada ahir a la seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès entre la Directora General del Departament d'Agricultura i Ramaderia (DAR), Rosa Cubel, i els representants de la DO Penedès i la Unió Vitivinícola del Penedès. Durant la reunió es va valorar la situació actual del sector vitivinícola a Catalunya i es va aprofitar per exposar el punt actual de desenvolupament del Pla Estratègic 2008 - 2012 de la DO Penedès. 


Rosa Cubel també es va interessar per conèixer de primera mà la situació de canvi que es viu dins de la DO Penedès i va elogiar l'esperit emprenedor de l’entitat. La DO Penedès ha decidit reduir estratègicament el volum de la producció i ha fet una aposta per la qualitat dels seus vins, per tal de guanyar competitivitat al mercat. Aquest Pla se sosté sobre els següents pilars fonamentals que han de caracteritzar els vins del Penedès: Diversitat, Qualitat percebuda, Cultura del vi, Promoció i comunicació.


Durant la trobada, es van acordar diverses línies d'actuació entre el DAR i la DO Penedès, que com a principal fil conductor tenen la potenciació del enoturisme, la màxima promoció a l’àrea de Barcelona per tal d’augmentar el consum de proximitat. També es va profunditzar en l’aposta per conrear i produir de manera sostenible i ecològica




En aquesta reunió van estar presents el Director General del INCAVI, Oriol Guevara, i el President d’UVIPE, Joan Huguet, acompanyats pel Director dels Serveis Territorials de Barcelona, Jaume Balagué i del Cap de l'Oficina del Alt Penedès, Jordi Sella. El President de la DO, Francesc Pascual, el seu Gerent, Josep Ribes, i el cap dels Serveis Tècnics, Francesc Olivella, van comptar amb la presencia de quatre cellers representants de les produccions petites i mitjanes de la DO Penedès. 



Sobre D.O. Penedès

La D.O. Penedès destaca pels seus excel·lents vins blancs, frescos, afruitats i de graduació alcohòlica moderada, mentre que els negres són suaus, amb textura de vellut i amb caràcter. Els rosats també es mostren fragants i afruitats. Són notables els vins d’agulla d’aromes intensos i persistents. La varietat del raïm insígnia d’aquesta Denominació d’Origen, que 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada