Avui començo un seguit de notes de tast corresponents a l'anyada 2008 a les DO Montsant i Priorat. Són notes de tast recollides a l'institut de Falset durant la Fira del Vi d'enguany. Es caracteritza per ser una anyada marcada per l'elegància que s'allunya de la corpulència. Aquesta qüestió la tractaré en profunditat a la meva secció fixa de la revista Vinos y Restaurantes, en el proper número del mes de juny. Obro el meu bloc de notes de tast al meu blog amb el Cabrida'08, del Celler Cooperatiu de Capçanes
CABRIDA' 08
Celler Cooperatiu de Capçanes
DO Montsant
Segurament aquest és un dels principals estandards de la DO Montsant. Es tracta d'una garnatxa 100% on s'aposta per l'equilibri i l'elegància. L'anyada 2008 es va embotellar a mitjan mes de desembre del 2009. Tot i que ja s'ha començat a comercialitzar, encara té pendent l'afinament a l'ampolla. Es marquen força les vainilles producte de la criança en roure. És més fresc que el Cabrida del 07 i destaca per les seves notes a fruits negres en licor. És elegant però no corpulent. Té 14,8º. Enguany a la Nit de les Garnatxes, que va estar a una gran alçada, es van tornar a tastar les quatre garnatxes que elabora aquest celler. No hi ha dubta que la garnatxa de calissa i la de llicorella són les que aconsegueixen una més alta expressió, seguides de les de panal i argila.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada