dimarts, 6 d’agost del 2013

Ysios, reconeguda amb la “Q” de Qualitat Turística



Bodegas Ysios de la Rioja acaba de ser reconeguda amb la “Q” de Qualitat Turística, una distinció que concedeix l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), entitat de certificació de sistemes de qualitat per a empreses turístiques. D'aquesta forma, Ysios i Campo Viejo, ambdues pertanyents al Grup Domecq Bodegas, es converteixen en les dos primers cellers de Rioja a obtenir aquesta distinció, ja que Campo Viejo va rebre la “Q” de Qualitat Turística el passat mes de desembre. Aquesta norma espanyola, UNEIX 302001: Turisme Industrial, publicada al maig de 2012, ofereix la possibilitat a empreses industrials d'establir un sistema de gestió dels serveis turístics que presta encara que no sigui la seva principal activitat. La norma té com a eix principal les visites turístiques a més d'altres serveis complementaris que s'ofereixen com poden ser la tenda, el servei de càtering o el servei d'esdeveniments per a empreses. Amb la implantació d'aquesta norma es reconeix i normalitza aquesta activitat, així com les característiques de les instal·lacions pròpies d'aquests espais, incloent la seva gestió interna, els serveis prestats i els seus objectius de qualitat, amb la finalitat de mostrar els seus processos i el seu saber fer.
            Ysios porta anys treballant en Sistemes de Gestió de Qualitat, de Seguretat Alimentària, de Medi ambient i de Prevenció de Riscos Laborals avalats per normes i estàndards internacionals que han ajudat a la consecució d'aquesta nova certificació. La Marca “Q” és l'element més visible de tot el Sistema de Qualitat, la seva denominació genèrica és ‘Qualitat Turística Espanyola’, i és comuna a qualsevol activitat relacionada amb els serveis o productes turístics. L'objectiu de la implantació d'una marca de qualitat constitueix un avantatge competitiu empresarial per l'aplicació de “Qualitat total” com a eina de negoci, millora la imatge de l'organització i aporta major seguretat al client en la seva elecció de l'establiment en estar aquest certificat. La norma obliga al compliment de requisits de qualitat, inclosos seguretat alimentària, de medi ambient i de prevenció de riscos laborals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada