dilluns, 26 d’agost del 2013

16 cellers i nou format, aquest cap de setmana a la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà

Entre els dies 28 d’agost i 1 de setembre l'Espluga de Francolí acollirà una nova edició de la Festa de la Verema, Fira D.O. Conca de Barbera amb un nou format. Es tracta de la 43a Festa de la Verema, una particular celebració que “ret homenatge tant als seus deliciosos vins com als qui els elaboren”, segons ha informat el Consell Regulador dela DO Conca de Barberà. Durant el cap de setmana del 31 d’agost s’oferirà una mostra i degustació de vins dels diferents cellers i cooperatives de la Denominació d’Origen. La Fira també inclou la degustació de cava i productes del camp de productors i artesans de la Conca de Barberà. Enguany però, la cita compta amb diverses novetats. El programa d'actes ha inclòs unes jornades tècnicques per a cellers i establiments de restauració i alimentació de la Conca de Barberà. A més, com a iniciatives de caire més popular, s'ha programat un tast de vins a l'aire lliure, una piada infantil i una porronada popular. A més, també hi haurà novetats en el sistema de tiquets. Enguany se suprimeix el tiquet combinat de degustacions i el funcionament serà similar al d'altres festes de la comarca. Per tant, els visitants podran comprar una copa amb una bossa al preu de 3€ i dirigir-se a cada estand on podran degustar els vins a un preu que oscil·larà entre 1 i 2€. L'organització però, ha marcat que com a mínim un dels vins que ofereixi cada celler haurà de tenir el preu màxim d'1€. La 43a Festa de la Verema tindrà enguany 30 estands, 16 dels quals dedicats als cellers, 11 per a gastronomia, 2 d'informació i 1 per al tast a cegues.
També hi haurà una nova edició del vins&twitts El Museu de la Vida Rural i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà són els creadors de vins&twitts, una àgora on-line per parlar dels vins de la Conca de Barberà. A més, projecten puntualment experiències obertes de tasts de vins 2.0. Vins&twitts és un tast de vins recolzat per l’entorn 2.0, fonamentat amb el debat i l’extrapolació de l’opinió a twitter. Estan preparant també la propera sessió presencial de vins&twitts. Es durà a terme un tast de vins de la DO Conca de Barberà guiat per un enòleg i comentat directament a la xarxa. Mentrestant vins&twitts no s’atura i es converteix en un espai 2.0 del món vitivinícola de la Conca de Barberà, seguint-ne l’actualitat i fent-vos (i recollint també) les propostes més interessants d’aquesta cultura. Per participar a una sessió de vins&twitts només cal que, un cop obertes les inscripcions, us inscriviu a través del nostre correu electrònic. Heu d’assistir al tast de vins amb el vostre dispositiu preferit (ordinador, laptop, telèfon mòbil, iPhone, iPad…) disposareu d’una sala preparada i amb connexió wifi. El preu de la inscripció són 5 € (inclou plaça, dret al tast, copa i connexió wifi)
Per fer la inscripció cal enviar un mail amb les vostres dades de contacte ainfo@museuvidarural.cat. També podeu fer la vostra inscripció a través d’una menció a @vinsandtwitts a twitter. Es pot fer el seguiment dels tasts de vins a través del seu twitter o del seu blog. L’etiqueta #vinsandtwitts es troba permanent en funcionament, es pot utilitzar perfiltrar els twitts relacionats amb el món del vi o fer-la servir per etiquetar les vostres opinions sobre els vins o caves per donar-les-hi visibilitat.
Per posar-se en contacte amb els organitzadors es pot fe a través del correu electrònic info@museuvidarural.cat. Més informació a: www.doconcadebarbera.com.


LLISTAT DE CELLERS DE LA 43ena FESTA DE LA VEREMA DE LA DO CONCA DE BARBERÀ

- Cara Nord Celler
- Carlania Celler
- Celler Carles Andreu
- Cava Simó de Palau
- Cellers Castell d’Or
- Celler Rendé Masdéu
- Cellers Domenys
- Gatzara
- Gerida Viticultors
- Celler Mas Foraster
- Celler Rosa Maria Torres
- Succés Vinícola
- Celler Vega Aixalà
- Vidbertus
- Celler Vins de Pedra
- Vins i Caves Portell



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada