dilluns, 26 d’agost del 2013

UP considera que el Govern "menysté" el sector agrari al no incloure’l entre els assessors per a la reforma de les polítiques d’ordenació territorial

Unió de Pagesos (UP) considera que el Govern no ha tingut en consideració el sector agrari català al no incloure’l en el comitè d’experts que l’assessoraran en la reforma de les polítiques d’ordenació territorial i urbanisme. Aquest comitè ha d’impulsar la reforma del marc legislatiu i recollir en un nou codi de territori les polítiques d’ordenació territorial i urbanisme, ara disperses en diferents lleis sectorials. Entre els membres que en formen part hi ha deu representants de diferents col·legis professionals, però cap relacionat amb l’àmbit de l’agronomia o forestal, i 17 experts designats pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i relacionats amb les infraestructures i l’habitatge. Per a Unió de Pagesos, aquesta absència de representants del sector agrari en el comitè d’experts suposarà una important mancança en l’aportació de coneixements respecte a una part considerable de superfície de Catalunya, una peça clau en l’ordenació i equilibri territorial del país, tal i com ha estat reconegut en els plans territorials aprovats en els últims anys. El sindicat havia sol·licitat per carta al conseller de Territori i Sostenibilitat formar part d’aquest comitè d’experts com a organització agrària majoritària a Catalunya quan es va publicar l’acord de Govern de la seva creació, el juny passat, però el conseller va respondre que ja s’havien nomenat les persones que n’havien de formar part. Tot i això, amb la mateixa data de resposta de la carta es va aprovar una modificació de l’ordre de creació del comitè d’experts per tal d’incloure-hi el Col·legi d’Enginyers Industrials i l’Ajuntament de Barcelona.
Unió de Pagesos considera que la decisió de no incloure cap representant del sector agrari en aquest comitè que assessorarà el Govern sobre polítiques d’ordenació del territori i urbanisme és poc coherent amb el fet que, quasi al mateix temps, el Departament d’Agricultura endega l’avantprojecte de la llei de sòl agrari, reclamada fa molt temps pel sindicat, i que pel seu contingut tindrà una gran incidència sobre el territori. “L’anunci de les dues actuacions, que semblen ignorar-se entre sí, fa pensar en una manca de voluntat real per a la protecció del sòl agrari per part del Govern”, segons Unió de Pagesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada