dissabte, 24 d’agost del 2013

Albert Adrià cuina per a Moët & Chandon



Albert Adrià ha estat el primer xef convidat per la Maison Moët & Chandon per inaugurar el seu programa 'Privileges' amb un sopar privat exclusiva que va servir per presentar el Moët & Chandon Grand Vintage 2004. Adrià, que es va desplaçar amb gran part del seu equip fins a aquesta residència francesa, es va inspirar en els sabors de la regió de la Champagne per elaborar un menú creat especialment per ser maridat amb els xampanys-joia d'aquesta maison. Albert Adrià va estar acompanyat en l'elaboració d'aquest menú pel xef resident del Château de Saran, Pascal Tingaud, anterior xef del president de França a la residència de l'Elisi. Els dos equips, que junts van sumar fins a 14 persones a la cuina, van treballar conjuntament sota les ordres d'Albert Adrià per desenvolupar un menú per a deu exclusius convidats. De la col·laboració entre tots dos equips, destaca l'aperitiu format per rosa de maduixa, amareto i ametlles tendres; préssec bellini; pa de blat de moro amb foie gras; sotabosc de ceps i parmesà i ceviche de corvina al aji groc. El primer plat va constar d'una crema de blat de moro dolç amb caviar i ostres amb all blanc, caviar i raïms. Els segons van estar formats per salmó marinat i fumat amb sabors nòrdics i bullabessa de llagosta, musclo i llobarro. La guatlla va ser la protagonista del plat principal servit en dos temps: tac de pit de pollastre en escabetx i guisat amb xalotes i suc de tòfona acompanyat per patates confitades amb medul·la, estragó i bolets a la crema de pinyons amb tòfona negra. L'exclusiu sopar va concloure amb una selecta varietat de postres formades per granissat de ruibarbre amb gerds, nigiri de plàtan i cafè, cheescake de maduixetes silvestres, merenga de grosella, cigars de xocolata i un espectacular cirerer del que els convidats van tenir l'oportunitat d'agafar una a una les seves fruites.
El sopar, que va comptar amb 14 plats i fins a 150 preparacions diferents, es va servir acompanyat del Grand Vintage 2004, a més del Grand Vintage Collection 1993 i el Grand Vintage Collection 1983. Com a reconeixement a la seva labor, el xef Pascal Tingaud, acompanyat per Sylvie Rougeaux, responsable de Moët & Chandon, van fer lliurament a Albert Adrià d'una ampolla magnum de Moët Grand Vintage 1975, any del naixement del xef català, i a tots els membres del seu equip, d'una ampolla de Grand Vintage Rosé 1978.
El Château de Saran és una residència privada, propietat de Moët & Chandon, que en el s. XVIII va servir com a pavelló de caça de la família Chandon. En l'actualitat, només es permet l'accés a personatges i celebritats exclusivament convidats per aquesta marca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada