dimarts, 6 d’agost del 2013

La DOQ Priorat espera 5,5 milions de quilos d'un raïm "excel·lent"



El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat preveu una collita de raïm excel·lent si durant el que queda d’estiu no es produeix cap contratemps important que afecti l’evolució de les vinyes. L’estiu sec i l’agost calorós estan propiciant un procés de maduració molt favorable en termes de color, tanicitat i bon equilibri entre alcohol i acidesa, condicions molt positives per fer pensar en una collita de molt alta qualitat. De fet, aquest 2013 s’ha presentat com un any de forts contrastos pel que fa a la climatologia. Si bé la primavera va ser plujosa i amb un maig i juny força frescos, l’estiu està sent, fins ara, sec i calorós, uns contrastos habituals en aquesta regió vitivinícola.
Les plagues han tingut poca incidència fins al moment, amb poca afectació de la cendrosa, baixa influència del cuc del raïm i amb una pràcticament nul·la repercussió del míldiu, cosa que garanteix un estat sanitari del raïm molt bo. A dia d’avui el port de les plantes és equilibrat, amb una vegetació sense excés de vigor però amb suficient superfície foliar i raïms en general poc apinyats. Aquestes condicions fan que s’arribi a la maduració en condicions idònies per aconseguir, com és habitual a la DOQ Priorat, una maduració espectacular. El president del Consell Regulador, Toni Alcover, apunta que aquests factors de maduració i estat sanitari fan pensar en una collita de gran qualitat i, pel que fa a la quantitat, i a partir de les dades i la informació analitzada per l’àrea de Viticultura del Consell Regulador, el president d’aquest assegura que “s’espera una collita lleugerament superior als anys precedents, amb una producció que podria superar els 5,5 milions de quilos”. 
La convivència de diferents varietats en un territori amb alçades i influències tèrmiques diferents fa que la verema sigui llarga i esglaonada. Es preveu que comenci els primers dies de setembre amb les varietats de cicle curt a les zones més primerenques, que es generalitzi arreu de la DOQ Priorat a mitjan – finals de setembre i que finalitzi a les zones més tardanes i les varietats de cicle llarg ben entrat l’octubre i fins i tot en algun cas a primers de novembre. Com en els darrers anys, el Consell Regulador de la DOQ Priorat contracta un equip de veedors per a la campanya de la verema a fi i efecte que puguin fer controls tant als cellers com a les vinyes, amb l’objectiu de reforçar la vigilància sobre l’acompliment de la normativa interna d’aquesta denominació d’origen qualificada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada