El vi català sembla decidit a conquerir cada cop més paladars internacionals. Una desena de petits cellers catalans viatgen a Miami. Què en penseu?
10 empreses de vi i cava viatgen a Florida amb Prodeca per a participar a la fira Miami Wine Fair
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza la participació agrupada de deu empreses del sector vitivinícola català en la fira Miami Wine Fair 2010, que se celebra a Miami (Florida) els dies 16 i 17 d’octubre.
Miami Wine Fair és un saló internacional anual dedicat al món del vi i de les begudes, i és considerada com una de les cinc fires més importants dels Estats Units i la major fira vitivinícola de Florida. Aquest saló, únic del sector vitivinícola de la zona, s’estén com un dels esdeveniments més indicats per accedir i consolidar el mercat de Florida.
Florida és, després de Nova York i de Califòrnia, el tercer estat dels Estats Units en consum de vi importat, i és el segon estat importador de vi provinent de l’Estat espanyol. Per aquest motiu, es tracta d’una zona d’interès per a les empreses catalanes del sector del vi i el cava.
Empreses participants:
Blau Nou, SL / Sant Martí Vell (Gironès) / vi
Caves Bolet (SAT Mas Lluet) / Castellví de la Marca (Alt Penedès) / DO Penedès, DO Cava.
Cellers Sant Rafel, SL / Pradell (Priorat) / DO Montsant
Clos Pons (Euroaliment, SL) / Rosselló (Segrià) / DO Costers del Segre
De Muller / Reus (Baix Camp) / DOQ Priorat, DO Terra Alta
Edetaria / Gandesa (Terra Alta) DO Terra Alta
Huellas, SCP (Franck Massard) / Cubelles (Garraf) / DOQ Priorat
La Perla del Priorat / El Molar (Priorat) / DOQ Priorat
Loxarel ( Masia Can Mayol, SL) / Vilobí del Penedès (Alt Penedès) / DO Cava
DO Penedès
Agnès de Cervera (Medine, SL) / Barcelona / DOQ Priorat
Estats Units és el major mercat de vi del món. L’any 2005, van ser consumidors de 300 milions de caixes de vi, el que representa més de 26.000 milions de dòlars. A finals de 2008 aquest consum va augmentar en un 25% del vi mundial, i en els darrers tres anys aquest increment ha arribat al 30%. El preu mitjà que es paga per una ampolla de vi als Estats Units representa el doble del que es paga a França i qüasi el triple del que es paga a Itàlia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada