Mar Mampel, que va assistir al Congrés Internacional del Cava, m'ha enviat un article arran del meu post lamentant la manca d'informació concreta i les conclusions d'aquesta activitat dirigida per Jaume Gramona que s'inclou dins la Setmana del Cava. Mampel, que és redactora i responsable de comunicació de la web de vins Vinum.cat, em diu que si vull més “suc” sobre l'últim Congrés del Cava que em llegeixi la notícia que en va fer "després d’anar a cobrir l’acte personalment". Em diu que "com veuràs, no té res a veure amb la nota de premsa que ha enviat la cofraria i és que ja se sap, les polèmiques no interessen!". Tot plegat m'ha portat a compartir amb vosaltres aquest "suc". El text i la fotografia són de Mampel, i els podeu trobar a www.vinum.cat/noticies/polemica-pel-preu-del-raim-al-28e-congres-internacional-del-cava_N_258.aspx
POLÈMICA PEL PREU DEL RAÏM AL 28È CONGRÉS INTERNACIONAL DEL CAVA
Produir raïm per sota dels 0,35 cèntims el quilo al Penedès és molt complicat”. Així s’ha expressat el professor de la Universitat Politècnica de Madrid, José Ramón Lissarrague, durant la seva intervenció avui al Congrés Internacional del Cava, cosa que ha generat diverses reaccions entre els assistents. Mentre que el director tècnic de Gramona, Jaume Gramona, ha donat la raó al professor, el director general de l’INCAVI, Oriol Guevara, ha titllat d'atreviment el fet de "parlar d’un tema delicat com el dels preus” i ha demanat precaució “davant les dades presentades aquí”.
La sorpresa ha arribat, però, amb la intervenció de Didier Michel, que ha presentat en primícia a Espanya el primer estudi que es fa de dos caves (un Brut Nature i un Brut Rosat) només pel seu color. Segons ha explicat Michel: “es tracta de fer l’anàlisi sensorial a través dels ulls, de fer una degustació a través de la vista i relacionar una olor amb un color”.
Per a les qüestions tècniques s’ha comptat amb la presència de ponents com Montse Poblet i Christophe Gerland, que han explicat en què consisteix el mètode de la citometria de flux en comparació amb el mètode tradicional de recompte; així com l’enòleg, Nicolas Seconde, que ha parlat de l’oxigen en la vinificació, i el cap de projecte enològic del CIVC, Denis Bunner.
Gairebé 200 persones han assistit al 28è Congrés Internacional del Cava, una de les activitats que ha organitzat la Cofraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia amb motiu de la 29ª Setmana del Cava que se celebra fins el 17 d'octubre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada