dimarts, 8 de juny del 2010

Polèmica pels excedents de vi


Les cooperatives catalanes ho han dit clar i català. La solució del Govern espanyol per eliminar els excedents de vi ha estat un "fracàs absolut". Què en penseu?


La FCAC titlla de “fracàs absolut” la solució del Ministeri per eliminar excedents de vi


A Catalunya no s’ha contractat cap litre per a destil·lació d’ús de boca perquè la resposta del Govern no s’ajusta a la demanda del sector



La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) qualifica de “fracàs absolut” la solució adoptada pel Ministeri de Medi Ambient i de Medi Rural i Marí amb l’objectiu de donar una solució als excedents del vi. Segons dades provisionals, a Catalunya no s’ha arribat a contractar la destil·lació d’ús de boca ni tan sols per a un litre de vi.


El cap de branca de Vi de la FCAC, Joan Salvador Palau, explica que la resposta del Govern estatal no s’ajusta a la reiterada demanda del sector d’obrir una destil·lació de crisi com a única mesura per eliminar el vi excedentari i denuncia que el Ministeri ha aprovat una solució de mitges tintes que el que fa és traslladar el problema a les destil·leries. 


Així doncs, mentre la FCAC havia sol·licitat una destil·lació de crisi a 3 euros per hectograu subvencionats per l’Estat, el Ministeri ha aprovat una destil·lació a 1,84 euros per hectograu, dels quals 1,15 els hauria d’abonar la destil·leria i només 0,69 l’Estat.


En aquest context, el començament de la pròxima campanya es presenta especialment complicat a causa dels excedents de vi que s’acumulen als cellers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada