dimarts, 22 de juny del 2010

Ball de xifres


El sindicat agrari Unió de Pagesos ha fet un comunicat demanant rigor al MARM pel que fa a les estimacions de producció de vi. Us adjunto el comunicat.


Els càlculs de la producció de 2009 han passat en només quatre mesos de 36 a 40,24 milions d’hectolitres

 

Unió de Pagesos demana al Ministeri rigor en les estimacions de producció de vi ja que el ball de xifres que dóna genera incertesa

 

Unió de Pagesos de Catalunya considera que les diferents estimacions sobre la producció de vi corresponents a la collita de 2009 fetes pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) creen confusió i desconfiança, ja que mentre a l’avanç del novembre passat el Ministeri va publicar que la quantitat produïda era de 36 milions d’hectolitres, al març de 2010, només quatre mesos després, la previsió del volum va ser de 40,24 milions, un 11,8% més, amb un increment de 4,24 milions d’hectolitres.

 

A la tendència alcista de l’última estimació del Ministeri sobre producció de vi de la verema de 2009 va contribuir l’augment a les comunitats de Castella La Manxa (amb 2,9 milions d’hectolitres i un increment del 17% respecte al primer balanç), Aragó (amb 0,64 milions d’hectolitres i un increment del 83% respecte al primer balanç), i la Comunitat Valenciana (amb 0,54 milions d’hectolitres i un increment del 23% respecte al primer balanç).

 

A la confusió de les diferents xifres del Ministeri se sumen les facilitades pel Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA), organisme que també depèn del MARM. Segons les dades del FEGA de l’abril passat, la producció de vi de 2009 seria de 38,34 milions d’hectolitres, gairebé dos milions inferior a l’avanç del MARM del març.

 

El sindicat exigeix al MARM transparència i rigor en les seves estimacions i en el context de crisi que pateix el sector de la vinya i el vi, ja que es requereixen dades fiables que permetin una política agrària favorable i una bona gestió comercial.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada