dimecres, 9 de juny del 2010

Gastronomia, vi i Empar Moliner



Amb un èxit rotund de participació es va celebrar divendres passat el segon maridatge al restaurant MerCat de Vilafranca de la gastronomia d’aquest establiment d’Oriol Llavina i Lluís Fàbrega amb els vins de la DO Penedès i la literatura. Divendres passat la gran protagonista va ser Empar Moliner i el seu darrer llibre: No hi ha terceres persones. La iniciativa és de l’emissora Ser Penedès-Garraf i ha trobat la col·laboració del Consell Regulador de la DO Penedès. L’àpat es va regar amb els vins i caves de Castellroig i amb l’imponent Sot Lefriec del 2004. Cronista aplaudida de les nicieses de la vida moderna, Empar Moliner ha anat bastint una obra narrativa hilarant en què els tics i les manies són sacsats en una coctelera amb gel picat, una mica d’angostura i alcohol blanc molt sec. Guspirejants, hilarants i tristíssims, els relats que ens ofereix en aquesta nova entrega passen revista a la vida privada i les catàstrofes a punt d’esclatar que l’amenacen. Així presenta l’editorial Quaderns Crema el darrer llibre d’aquesta brillant escriptora. L’escriptor penedesenc Jordi Llavina protagonitzarà el pròxim sopar maridatge al juliol, al restaurant Charlotte de Vilafranca. 

La directora de Ser Penedès-Garraf, Núria Camps, ha qualificat de "magnífica" la vetllada gastronòmica, enològica i literària de divendres passat, que va omplir el restaurant MerCat. Afirma que "estem molt contents per aquesta segona vetllada ja que va ser un veritable èxit".

Empar Moliner va desplegar el seu bon humor i el seu entusiasme cap al món del vi per posar-se a la butxaca els assistents. Marcel Sabater, de Castellroig, i Irene Alemany, coautora de Sot Lefriec, van presentar els vins. De fet, aquest darrer vi negre és protagonista tant de la portada com d’un dels relats del darrer llibre d’Empar Moliner . L’autora de No hi ha terceres persones va advocar perquè els catalans es quedin i es beguin el bon vi català i va confessar que no tenia cap intenció de convertir-se en musulmana per poder continuar gaudint del vi.

L’escriptor Jordi Llavina va ser l’encarregat de presentar Empar Moliner i el seu darrer llibre, on ha sabut "treure punta" en cada conte. El xef Oriol Llavina va anunciar que cada cop se sent més "orgullós" de ser del Penedès. Dels seus plats va dir que "han de parlar per ells sols".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada