dimecres, 2 de juny del 2010

L'INCAVI s'integra a l'IRTA


L'INCAVI s'integra a l'IRTA. Creieu que serà positiu? Considereu que cal unitat d'acció des de l'administració catalana pel que fa al sector vitivinícola i acabar amb la dispersió actual? Jo considero que sí.

El pla de racionalització del sector públic preveu la integració de l'INCAVI, PRODECA, GESFER i la Fundació del Món Rural a l'IRTA
El pla reforça l'estratègia del DAR de potenciar la innovació i la internacionalització de l'empresa agroalimentària catalana
Pel tal de donar compliment a l’objectiu fixat pel Govern de potenciar la simplificació administrativa i la millora de l’eficiència de l’administració pública, el Govern ha acordat integrar quatre empreses públiques del grup DAR a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària, IRTA. La decisió s’ha aprovat avui al Consell Executiu, d’acord amb les recomanacions d’un comitè d’experts independents, i suposa la desaparició de 63 entitats públiques de les 247 existents fins al moment al conjunt de la Generalitat. L’actuació forma part del Pla de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic.
 
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), el Consorci de Gestió de la Fertilització Agrària de Catalunya (GESFER) i la Fundació Privada del Món Rural (FMR) està previst que passin a formar part de l’estructura de l’IRTA. També s’afegiria a l’IRTA el Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), que impulsa la recerca bàsica i aplicada en ecologia terrestre. Per la seva part, Forestal Catalana, que construeix infraestructures forestals entre altres funcions, està previst que passi a formar part de Regs de Catalunya (REGSA).
 
Per donar compliment al Pla aprovat pel Govern, està previst impulsar un calendari d’integració que s’allargaria fins a mitjans de l’any 2011, donat que s’han de dur a terme canvis legislatius i modificacions d’estructura.
 
Amb aquesta integració d’empreses públiques a l’IRTA, es pretén oferir un servei més integral a les empreses agroalimentàries catalanes. L’Institut disposa d’un reconegut prestigi internacional i ha impulsat en els darrers anys una gestió eficaç dels seus centres. En base a aquesta eficàcia, ara s’ha acordat reforçar el seu àmbit de recerca i la innovació e incorporar altres camps d’actuació, com són la internacionalització de l’empresa agroalimentària.
 
En el camp de la recerca, l’entrada de GESFER, INCAVI i CREAF aportaran noves àrees d’investigació a les ja existents. En concret, es buscaran sinèrgies entre GESFER i GIRO, una institució que impulsa el desenvolupament de noves eines metodològiques i tecnologies de gestió i tractament dels residus orgànics i que ja compta amb l’IRTA com a entitat promotora.
 
D’altra banda, sota el paraigües de l’IRTA i amb l’objectiu d’oferir un servei integral a les empreses agroalimentàries, s’aprofitarà l’experiència i el coneixement de l’INCAVI i PRODECA en promoció exterior dels productes agroalimentaris catalans.
 
Pel que fa a la Fundació del Món Rural, es treballarà per impulsar sinèrgies amb el CREDA-UPC-IRTA, que es dedica a afavorir la vertebració d’un sistema públic català de recerca i desenvolupament en l’àmbit agrorural català.
 
              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada