dilluns, 21 de juny de 2010

Balanç positiu de l'EcoSostenibleWine


Tot i que el seguiment mediàtic no ha estat massa destacat, especialment pel que fa a la gran premsa, el cert és que la segona edició de l'EcoSostenibleWine de Vilafranca del Penedès ha aixecat el nivell. Prova d'això és que hi han participar mig miler de persones.


Més 500 persones avalen l’èxit d’ECOSOSTENIBLEWINE


Més de 500 persones han assistit a Vilafranca del Penedès a aquesta segona edició de l’EcoSostenibleWine per escoltar a 45 reconeguts professionals en producció  i recerca sostenibles.  En aquest fòrum  s’ha reflexionat i facilitat les pautes i els mecanismes existents per a l’adaptació i la sostenibilitat de la vinya i el vi en un futur immediat. Un tema que interessa molt al sector vitivínicola i també al consumidor.

Durant els dos dies de l’ EcoSostenibleWine, 45 reconeguts professionals en producció  i recerca de vins i caves, elaborats sota criteris de sostenibilitat, han exposat i debatut les pautes i els mecanismes existents per a l’adaptació de la sostenibilitat a la vinya i al vi. En un futur immediat calen produccions respectuoses com ara l’ecològica, la integrada o la biodinàmica. 

La sinèrgia de les dues vessants del sector, tant privada com pública, confirma l’èxit d’aquest fòrum capdavanter. Han estat més de 500 assistents a la segona edició de l’ESW, xifra que ens demostra l’èxit de la convocatòria, per la matèria a tractar malgrat la crisi que ens envolta.  Cal remarcar que feia anys que no s’havia vist tanta afluència per un congres a Vilafranca del Penedès. 

Unes jornades que són pioneres per a la resta del món i converteix el Penedès i Catalunya en capdavanters en l’aposta per la sostenibilitat del sector vitivinícola. 

Alguns dels consells i pràctiques sostenibles que ens han transmès des de l’EcoSostenibleWine, han estat la millora de la utilització d’energies renovables, implantació de tècniques per a racionalitzar l’ús de l’aigua, la seva reutilització al celler, el càlcul de la petja de carboni o les conseqüencies de la sostenibilitat en la producció, comercialització, promoció, territori, etc...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada