dimecres, 30 de gener del 2013

Irene Alemany, Sara Pérez, Mireia Torres i Anna Espelt, a la presentació del Premi de Tast per Parelles


Sara Pérez, Anna Espelt, Quim Vila, Mireia Torres i Irene Alemany (Foto: Arduino Vannucchi)


Quim Vila ha presentat avui en un dinar al restaurant Passadís del Pep de Barcelona, unes setmanes abans de fer-ho a Madrid, el 6è Premi Vila Viniteca de Tast Per Parelles. Ha convidat a quatre destacades dones responsables de cellers catalans afirmant que “falten dones en el món del vi”. Hi ha assistit Mireia Torres de Jean Leon (Penedès) i Torres Priorat, Sara Pérez de Clos Martinet (Priorat) i Venus La Universal (Montsant), Irene Alemany d’Alemany i Corrio (Penedès) i Anna Espelt d’Espelt Viticultors (Empordà). Totes elles han presentat un o més vins. Irene Alemany ha presentat la segona anyada de la seva última creació, el xarel·lo “per casualitat” Principia Mathematica. Sara Pérez ha presentat dues anyades del Dido, Mireia Torres una anyada d’enoteca del Gran Reserva de Jean Leon (2001) i Anna Espelt un dolç. També hi ha assistit Jordi Segura, el propietari de l’empresa Euroselecció, importadora de les copes i decantadors Riedel, i un dels membres del jurat, el sumiller Juan Muñoz.
            L’àpat s’ha iniciat amb un escumós tastat a cegues que ben pocs periodistes han identificat com un xampany: La Grande Dame de Veuve Clicquot del 98. Quim Vila, sempre esperonant el debat, ha posat damunt la taula la polèmica qüestió de les varietats autòctones i de les internacionals, encenent una polèmica del tot estèril amb opinions del tot forassenyades. Al final, hi ha vins fets amb varietats autòctones i llevats industrials francesos horripilants, i vins de varietats internacionals amb llevats i bacteris indígenes excepcionals, com Sot Lefriec. I també hi ha casos de tot just el contrari. Tot plegat són vins catalans. Al final un vi ha de ser bo. No per ser de varietat autòctona ja ho ha de ser, tot i que és innegable que la tendència per apostar per les varietats tradicionals a casa nostra és creixent, destacable i meritòria.
            L'aforament del premi es va completar en només sis dies, dos mesos abans d’un certamen que es farà el dia 10 de març al Casino de Madrid. Hi participaran 120 parelles. Hi haurà deu parelles estrangeres, vuit de les quals són franceses, com la parella que es va endur la darrera edició, celebrada a Barcelona. Els guanyadors es repartiran 30.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada