dissabte, 26 de gener del 2013

Enoturisme i calçotada, també a Nulles


La Vinícola de Nulles ha creat per aquest any 2013 una nova oferta enoturística dins del marc de la gastronomia i relacionada amb la calçotada.  La seva ubicació al cor de l’Alt Camp, només a cinc quilòmetres de Valls la capital del Calçot, fa que la Vinícola de Nulles hagi estat i continuï sent un referent a visitar en les escapades calçotaires de cap de setmana. És per això, que la Vinícola, juntament amb l’hort ecològic Mas de Capestany de Nulles i els restaurants locals El Casal i el Coll de Nulles, han volgut reprendre l’experiència que la temporada passada es va fer com a prova pilot sota la denominació Un dia a Nulles i que conforma una activitat d’un dia sencer a desenvolupar al petit poble de l’Alt Camp.
La jornada comença al matí, pels volts de les 10, en què es reben els visitants al Celler Modernista de Nulles, de 1917, des d’on es desplacen al Mas de Capestany, on es podran veure les plantacions de calçots, entendre l’origen i la seva producció i assistir a una pràctica de collita. Posteriorment, de tornada al celler, es visiten les vinyes més característiques de la Vinícola on de la mà dels guies de l’equip enoturístic de la Vinícola es fa una introducció al món de la viticultura i la seva influència en el procés d’elaboració dels caves i vins Adernats. Tot seguit ja al Celler de la Vinícola, una de les Catedrals del Vi obra de l’arquitecte Vallenc Cèsar Martinell, es fa una visita guiada a l’edifici on es produeixen els caves i vins Adernats i es fa un tast comentat. Finalment, acaba la jornada amb una típica calçotada, que per a grups de més de 15 persones es realitza al mateix celler, entre tines de vi impregnats de l’olor a vi i la flaire del calçot acabat de coure. Si els grups són inferiors la calçotada té lloc a un dels dos restaurants de la vila de Nulles.
L’equip d’Enoturisme de la Vinícola continua amb aquesta experiència, desenvolupant noves activitats i innovant, “per apropar a tothom el món de l’enologia, la gastronomia i la cultura i per donar a conèixer els seus productes més enllà del que representa un vi o un cava, ja que tenen al darrere unes persones, una terra, un clima, una història”. Tota l’activitat té un preu únic i es pot reservar directament als telèfons de la Vinícola de Nulles 977 602 622 - 690 643 701 o al correu electrònic enoturisme@vinicoladenulles.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada