dimarts, 9 d’agost del 2011

UP vol una valoració acurada dels danys de la pedregada al Penedès

Unió de Pagesos demana a Agricultura que faci una valoració acurada dels danys en la vinya per la pedregada del 30 de juliol al Penedès

Unió de Pagesos demana al departament d’Agricultura que faci una valoració acurada, de cara a l’adequació dels mòduls de l’IRPF, dels danys causats per la tempesta de pluja i pedra que la tarda del dissabte 30 de juliol va afectar el nord-est, nord i ponent de l’Alt Penedès i una zona al sud de l’Anoia.

Els danys a la vinya són més importants als municipis on es va localitzar el focus més intens de la tempesta i és molt probable que les ferides causades per la pedra al raïm malmetin una part de la  verema. La tempesta va afectar varietats primerenques com el chardonnay, que d’aquí pocs dies s’ha de començar a veremar, i el macabeu. També és preocupant l’evolució que facin les varietats tardanes, com la parellada. 

Al nord-est de l’Alt Penedès, s’estima que els danys superen el 30% al municipi de Sant Llorenç d’Hortons en la zona contigua a Sant Sadurní d’Anoia i on també hi ha afectacions. Aquesta zona afectada s’estén cap la part sud de l’Anoia. D’altra banda, l’afectació estimada fou d’un 15% a Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit, a l’igual que al Pla del Penedès i una part contigua del municipi de Subirats.

A la part nord-oest i ponent de l’Alt Penedès, els municipis més perjudicats varen ser, amb una afectació superior al 30%, la zona de ponent del municipi de Font-rubí (Serra de Bolet), a diverses de parts dels municipis de Sant Martí Sarroca, de Torrelles de Foix i Vilobí del Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada