dimecres, 1 de desembre del 2010

Una noticia molt interessant


Unió de Pagesos acaba de fer pública una noticia que té més rellevància del que pot semblar. La qualitat dels vins i la sostenibilitat dels productors necessita de mesures com aquesta. Què en penseu?

Unió de Pagesos aconsegueix que el Congrés insti el Govern central a incloure l’ajut a la verema en verd com a mesura per reduir excedent

Unió de Pagesos ha aconseguit el compromís dels grups parlamentaris a la Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Congrés dels Diputats i, avui al vespre, està previst que s’aprovi la resolució, promoguda per Unió de Pagesos, que insta al Govern de l’Estat a “dur a terme les consultes i estudis amb les comunitats autònomes i organitzacions del sector, per analitzar la conveniència de modificar el Pla Nacional de Suport al Sector Vitivinícola, per incloure la mesura de verema en verd amb un pressupost adequat a les necessitats de prevenció dels excedents de vi, i per tal que aquesta mesura estigui operativa la propera campanya”.

Amb l’actual, ja fa dues campanyes que Unió de Pagesos proposa reiteradament que s’inclogui aquesta mesura, de finançament comunitari de l’Organització Comuna de Mercat (OCM), tant al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, com al departament d’Agricultura. La mesura de la verema en verd consisteix a compensar econòmicament el pagès pel fet d’eliminar el raïm del cep quan encara és immadur, amb l’objectiu de reduir el potencial productiu en una zona determinada i afavorir així l’eliminació d’excedents. El reglament comunitari de l’OCM vitivinícola especifica que “el suport de la verema en verd ha de contribuir a retrobar l’equilibri entre oferta i demanda en el mercat vitivinícola comunitari amb la finalitat d’evitar les crisis de mercat.”

Davant els excedents actuals al mercat espanyol, els operadors pretenen aconseguir aquest equilibri amb exportacions a baix preu, un fet que comporta la davallada del preu del raïm i del vi percebut pel pagès. La situació del mercat pot empitjorar les properes campanyes amb la desaparició de la mesura de l’OCM europea d’ajut a la destil·lació d’alcohol d’ús de boca. Unió de Pagesos opta per demanar l’aplicació de la verema en verd ja que es compensa directament al pagès, s’elimina l’excedent des de l’origen i el cost d’eliminació per hectolitre és inferior. El sindicat continuarà treballant per aconseguir l’aplicació urgent d’aquesta mesura i perquè els imports de l’ajut siguin adequats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada