diumenge, 26 de desembre del 2010

Can Guineu pren forma


Can Guineu, l'emblemàtic edifici sadurninenc de Juvé & Camps, Freixenet i Codorníu, comença a prendre forma. L'Ajuntament de la capital del cava ha fet públic el guanyador del concurs d'idees que va convocar:

L’arquitecte Jordi Garcés guanya el Concurs d’Idees per transformar l’edifici de can Guineu en un referent del sector del cava


La proposta presentada per l’arquitecte barceloní Jordi Garcés ha resultat la guanyadora del Concurs d’Idees, promogut per l’Ajuntament de Sant Sadurní, que té com objectiu transformar l’edifici de can Guineu en la seu conjunta del futur Centre Tecnològic del Cava i del Consell Regulador del Cava. El jurat va prendre la decisió aquest desembre per unanimitat de tots els seus membres, entre els quals hi havia prestigiosos arquitectes i representants tant de les tres empreses propietàries –Juvé i Camps, Codorniu i Freixenet- com de tres institucions vinculades al projecte: el Consell Regulador del Cava, l’Ajuntament de Sant Sadurní i la Universitat Rovira i Virgili. Entre els arguments que van decantar el jurat cap a la proposta de Garcés hi ha el tipus de tractament i la manera de resoldre la convivència entre les línies arquitectòniques de l’edificació existent i l’espai de nova construcció. També es va valorar la conservació del pati de palmeres, l’escalinata i la tanca perimetral, així com el manteniment intacte de la façana i les plantes existents. Un altre factor determinant va ser el fet que el projecte tingui possibilitats econòmiques d’execució. Al concurs d’idees s’hi havia presentat finalment set projectes, alguns dels quals estaven firmats per arquitectes locals.

Arquitecte amb obres rellevants

Jordi Garcés ja va fer una actuació d’èxit a Sant Sadurní quan l’any 1987 va projectar la remodelació de l’edifici de l’Antic Hospital –ara conegut com a Índex- i va rebre un premi FAD. En l’actualitat, Garcés i el seu equip estan treballant, entre altres projectes, en la reforma d’una farinera a Vic per convertir-la en escola municipal de dibuix i pintura, en l’ampliació de l’Hotel Òpera Garden de Barcelona, en l’edifici annex al Museu Picasso de Barcelona, en un nou centre cultural de Molins de Rei i en l’Hotel Granvia 700 de Barcelona.
Amb la idea guanyadora d’aquest concurs es pretén activar la rehabilitació de can Guineu i buscar-ne el finançament necessari. Garcés, com a guanyador, rebrà la meitat de la dotació del premi, mentre que l’altra meitat es repartirà entre la resta de concursants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada