dilluns, 1 de novembre de 2010

La Terra Alta, més activa que mai


Copiant de dalt a baix la Nit de les Garnatxes de Capçanes (fins i tot l'empresa de càtering era la mateixa), la Nit de les Garnatxes Blanques celebrada la nit de divendres a la sala de premses del celler modernista de Gandesa, que va exhaurir les seves 300 entrades, ha estat una de les principals novetats de l'edició d'enguany de la Festa del Vi a Gandesa, que aquest dimarts viurà una jornada professional. Ilercavonia, Somdinou, El Quintà, la garnatxa de Vinyes del Grau o els dolços de la Terra Alta i l'Empordà van de ser alguns dels puntals d'aquesta primera edició de la Nit de les Garnatxes Blanques. Hi van assistir, entre d'altres persones, els presidents de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega, i de la Cooperativa de Capçanes, rncesc Blanch. El bon temps i el llarg cap de setmana han afavorit l'afluència de visitants a Gandesa. La Terra Alta cada dia és més activa:La DO “Terra Alta” celebra amb èxit la XXIII Festa del Vi a Gandesa.

La Mostra de Vins supera el rècord d’afluència de visitants durant el transcurs de les dues primeres jornades. En total s’espera superar les 7500 degustacions de vins.

Èxit rotund de la I Nit de les Garnatxes blanques, celebrada el divendres a la sala de premses del celler modernista de Gandesa amb la totalitat de les 300 entrades exhaurides.

Per dimarts, la mostra de vins es trasllada en un format “show-room” adequat al públic professional.

Gandesa, diumenge 31 d’octubre de 2010

Durant aquest cap de setmana, Gandesa s’ha convertit amb èxit en el centre d’atenció de la cultura vitivinícola a Catalunya. Tots els indicadors disponibles pel moment permeten parlar d’èxit d’una edició la Festa del Vi a Gandesa marcada per importants novetats impulsades per la Comissió Organitzadora i el Consell Regulador de la DO “Terra Alta”.

En primer lloc cal destacar l’assoliment d’un rècord històric de visitants de la Mostra de Vins, situada aquest any a l’interior d’una carpa de 550 metres quadrats instal·lada a la ubicació original de la mostra, la Rambla Democràcia, en front de la Societat Unió Gandesana. Al tancament de la jornada del dissabte es van superar les xifres de degustacions venudes de l’edició anterior. La molt bona afluència de públic durant aquest diumenge al matí fan pensar que al tancament de la mostra d’aquesta nit es comptabilitzaran entorn de les 7500 degustacions de vins DOTA dispensades pels 21 cellers expositors. Tant els visitants de la Mostra, com els expositors comparteixen la satisfacció d’aquesta nova ubicació i assenyalen l’encert de celebrar aquesta activitat a l’interior d’una gran carpa. També s’assoleixen molt bones xifres de participació en el dinar popular de “la Clotxa” on es serviran 1200 racions d’aquesta vianda tant arrelada a la tradició, al vi i a l’excel·lent oli que també es produeix a la comarca.

En quan a les activitats celebrades a l’Espai del Vi i de l’Oli l’èxit de participació també ha estat notable, en especial pel que fa les visites al Centre d’Interpretació i les sessions del Curs Accelerat de Tast. Entre dissabte i diumenge al matí més de 200 persones han visitat l’Espai.

L’altra activitat que ha gaudit d’aquest èxit ha estat la I Nit de les Garnatxes blanques, celebrada el divendres d’una sala de premses del Celler Cooperatiu Gandesa especialment ambientada per una velada que alguns dels assistents han qualificat de memorable. L’èxit d’aquesta activitat ha estat doble: per una banda el dijous es van exhaurir pràcticament la totalitat de les 300 entrades disponibles i per l’altra la molt implicació dels 20 cellers participants, 3 d’ells adscrits a la DO Empordà (la regió convidada) en el desenvolupament de l’acte.

Les activitats de la Festa del Vi a Gandesa finalitzaran el dimarts, amb la celebració d’una jornada que comptarà de nou amb la participació dels 21 cellers expositors de la Mostra de Vins.

Amb tot això, la Comissió Organitzadora i el Consell Regulador fan pel moment un balanç molt positiu d’aquesta edició i recorden que a tota la labor divulgativa sobre la qualitat i singularitat dels vins protegits per la DO “Terra Alta cal sumar-hi l’importantissim impacte econòmic per al sector serveis de la Terra Alta i contrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada