dijous, 26 de maig del 2011

Novetats enoturístiques al Penedès


Al Penedès, que continua sent la principal destinació enoturística espanyola, no deixen de presentar-se noves propostes. Ja fa temps que es treballa en un projecte de miradors, que sembla que es va concretant:

Miravinya, miradors del Penedès
Un projecte global per a la construcció de 5 miradors singulars a la comarca
 
Amb el nom de Miravinya, el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, ha presentat en el marc del Consell Comarcal, el projecte global per a la construcció de 5 miradors singulars a la comarca, que aporten al visitant una visió de la varietat paisatgística del Penedès.

Aquests miradors, a més, esdevenen fites en el paisatge que, distribuïdes pel territori, relaten aspectes característics del paisatge que s’hi contempla, i a la vegada incentiven la mobilitat dels turistes, permetent-los descobrir i conèixer més aspectes del territori.

Com a novetat singular, i per tal que aquests miradors permetin fer viure el paisatge que es contempla i comprendre’l, coneixent a la vegada el territori, cada un d’aquests 5 punts tindran una personalitat pròpia, gràcies als projectes tècnics inèdits desenvolupats en conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya, i gràcies a la col•laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus (Universitat Rovira i Virgili), i la Facultat de Belles Arts (Universitat de Barcelona).

Després de l’anàlisi i la prospecció de 21 ubicacions possibles a la comarca, els 5 punts elegits han estat:

1-Puig de la Mireta a les Gunyoles (Avinyonet del Penedès)
2-Nucli de Font-Rubí (Font-Rubí)
3-Castell de Subirats (Subirats)
4-Camí de la Malgranada (Torrelavit)
5-Muntanya de Sant Pau (Vilafranca del Penedès)

En una primera fase compresa entre els mesos de juliol i desembre d’aquest any, es desenvoluparan els 3 primers miradors: el Puig de la Mireta, Castell de Subirats i Muntanya de Sant Pau; quedant la construcció dels 2 miradors restants posposada a una segona fase.

El projecte Miravinya, segons el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, representa un element bàsic per donar a conèixer el Penedès i els seus recursos culturals, paisatgístics i turístics, però també les caves i cellers, els restaurants, les rutes i la resta d’oferta enoturística, ja que aquests miradors esdevindran centres d’atracció, gràcies a la seva singularitat.

Fruit de la col•laboració amb el Congrés d’art i Paisatge Vitivinícola, que es celebrarà els propers dies 1 i 2 de juny, el projecte Miravinya es presentarà en detall en una de les ponències del congrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada