dijous, 19 de maig del 2011

Gramona deixa Pime Cava


Segurament, la noticia més polèmica del dia és la que signo avui dijous a La Vanguardia (Economia) referent a Pime Cava. De fet, ja hi ha hagut qui m'ha trucat, com Agustí Torelló Sibill, per fer-me saber el seu malestar i per que sàpiga que els he fet "una putada". No entraré a valorar aquí ni el caràcter ni les maneres de fer d'Agustí Torelló però sí continuaré defensant la llibertat d'expressió i la meva professió: 'ladran, luego cabalgamos'.

Gramona abandona la patronal Pime Cava

RAMON FRANCÀS
Sant Sadurní d'Anoia

El president de Caves Gramona, Jaume Gramona, ha comunicat a la junta de Pime Cava que la seva empresa abandonarà la patronal després de finalitzar el primer semestre d'aquest any. La notícia ha transcendit després de conèixer-se la no participació de Gramona dilluns a Madrid en un acte organitzat per Pime Cava conjuntament amb la Denominació d'Origen Protegida Pernil de Huelva. La presidenta de Pime Cava, Mercè Rossell, que lamenta la marxa de Gramona, ha explicat que el president d'aquest celler ha esgrimit arguments de rendibilitat empresarial per justificar el fet de no continuar pertanyent a les dues patronals del sector del cava. La notícia ha causat sorpresa al sector ja que Gramona va donar suport a la creació de Pime Cava, que es va constituir el 8 de febrer del 2006 impulsada també pels empresaris Xavier Nadal, Agustí Torelló, Xavier Freixedas i Rodrigo Ferret. D'aquesta forma es consumava l'escissió de la fins llavors única patronal, l'Institut del Cava. Malgrat això, el vicepresident de Gramona, Xavier Gramona, va explicar ahir que la decisió d'abandonar Pime Cava pot "canviar" si la junta de la patronal recondueix una gestió "poc adequada". El primer president de Pime Cava, Xavi Nadal, respecta la decisió de Gramona però creu que no hauria d'abandonar aquesta patronal "per bé del sector".
 

5 comentaris:

  1. El futur passa per crear la categoria Cava Penedès i això només ho podrà fer pimecava amb un convergent a l'Incavi i un convergent a Vilafranca (evidentment el convergent de Sant Sadurní no compta pq cobra dels grans). El problema de Gramona és q es creu gran però és petit, pq quan fa alguna cosa q molesta als grans, de seguida el criden a files...

    ResponElimina
  2. Home, de polletes n'hi ha algunes...Començant per la presi, no?

    ResponElimina
  3. quin comentari més masclista, no?

    ResponElimina