dimarts, 24 de novembre del 2009

Destil·lació de crisi


Ja hi tornem a ser! Ja tornem a tenir una destil·lació de crisi damunt la taula. No creieu que fa molt que s'havia d'haver resolt el problema de fons, el dels excedents que no troben comprador? 


El DAR convoca l’ajut a la destil·lació d’alcohol per a ús de boca per a la campanya 2009-2010

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat les bases reguladores de l’ajut a la destil·lació d’alcohol per a ús de boca per a la campanya 2009-2010 i ha convocat els ajuts corresponents, tal i com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds per a la campanya 2009-2010 estarà comprès entre l’1 de desembre de 2009 i el 31 de gener de 2010.
 
Aquest ajut a la destil·lació d’alcohol per a ús de boca es un ajut transitori recollit en la nova OCM vitivinícola i s’aplicarà la campanya 2009-2010 com a darrera convocatòria d’ajut.
 
Els agricultors que produeixin raïm per vinificació, que més tard es destil·li, podran sol·licitar els ajuts aprovats per la Unió Europea. Es tracta d’uns ajuts que tradicionalment percebien les bodegues i que han passat a les mans dels agricultors.
 
Per rebre aquestes subvencions, els agricultors hauran d’haver lliurat el seu raïm a cellers que hagin destil·lat vi per a alcohol d’ús de boca a les campanyes 2005/2006 i 2006/2007, i que a la campanya 2009/2010 destil·lin una quantitat de vi com a mínim del 90% del volum mitjà del vi autoritzat per a la destil·lació d’ús de boca a les campanyes 2005-2006 i 2006-2007.
 
Les persones viticultores que vulguin sol·licitar l’ajut a la destil·lació per a ús de boca han de complir una sèrie de requisits, entre ells sol·licitar per una superfície mínima de 0,3 hectàrees.
 
S’atribuirà a cada celler que hagi destil·lat, una superfície de dret, la qual es distribuirà entre els/les viticultors/ores sol·licitants de l’ajut que compleixin els requisits establerts, de manera proporcional als lliuraments de raïm del/de la viticultor/a al celler i declarades per a la campanya en què se sol·licita l’ajut.
 
L’ajut a la destil·lació per a alcohol d’ús de boca es pagarà com a ajut per hectàrea. L’import unitari de l’ajut és de 700€ per hectàrea assignada. En tot cas, la superfície amb dret a ajut no podrà ser superior a la superfície determinada en controls.
 
El pagament de la prima s’efectuarà abans del 15 d’octubre següent a la data de presentació de la sol·licitud.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada