dijous, 21 de febrer del 2013

La DO Montsant, a Shanghai i a Düsseldorf




La DO Montsant ha anunciat avui la seva participación a les fires de Shanghai, on l'objectiu és “guanyar presència en mercats molt interessants en els que, de moment, la presència dels vins de Montsant no deixa de ser testimonial”, i de Düsseldorf, on la finalitat és “seguir consolidant Montsant i els seus cellers en mercats on ja està present de manera significativa”.

La DO Montsant serà present del 26 al 28 de febrer a Vinisud Asia, una important fira internacional que aplega a Shanghai zones vitivinícoles de la Mediterrània i professionals del món del vi de la Xina i d’altres països asiàtics. L’objectiu és establir contactes amb sommeliers, importadors i distribuïdors per tal de guanyar presència en mercats molt interessants però en els que, de moment, la presència dels vins de Montsant no deixa de ser testimonial. I és que, per exemple, la Xina, tot i el seu potencial, representa únicament un 1% de les exportacions dels cellers de la DO, un volum de vendes que es vol incrementar en els propers anys. En aquest sentit, cal recordar que el passat setembre la DO Montsant rebia a Falset una delegació de professionals xinesos interessats en conèixer els vins que s’hi elaboren. En aquesta trobada, hi van prendre part una vintena de cellers de la DO.
A banda de la presència a Vinisud Asia, la DO Montsant participarà a finals de març a Prowein, la fira que té lloc a Düsseldorf, i que es considera la més important d’Europa. Si bé a Vinisud l’objectiu és donar-se a conèixer, a Prowein la finalitat és seguir consolidant Montsant i els seus cellers en mercats on ja hi és present de manera significativa. No s’ha d’oblidar que Alemanya és el principal destí dels vins de la DO Montsant. El passat 2011 s’hi van exportar més d’un milió d’ampolles. A més, segons el Consell Regulador de la DO Montsdant, “Prowein és punt de trobada de professionals de tot el món i, evidentment d’Europa. A la cita no hi falten distribuïdors i importadors de països com Suïssa, França, Bèlgica, Dinamarca, Noruega, Suècia i la Gran Bretanya, en els que es donen bons percentatges de vendes dels vins de la DO Montsant. Cal recordar que dues terceres parts dels vins que s’elaboren a la DO Montsant es dirigeixen a l’exportació”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada