diumenge, 6 de març del 2011

Improvisació, fusta i ous de ciment per reinterpretar la xarel·lo amb fruita i frescura

IMPROVISACIÓ 2009

Cal Raspallet Viticultors



Finca de procedència: Sisqueta, Darrera Casa i Vinya 90
DO: Penedès
Varietats i verema: 100% xarel·lo (Collit el 27 d´agost i 7 de setembre)
Superfície: 1 Ha.
Rendimient per hectàrea: 3.500 Kgs  

Elaboració:

Temps de maceració: 8 hores
Temps de fermentació: 2 mesos
Tipus de fermentació: En bóta i dipòsits de ciment (ous)
Temperatura de fermentació: 14ºC
Criança:  Elaborat en bótes de 300 litres de roure francès i ous de ciment
Es cria durant 9 mesos, en contacte amb les seves mares.
Data d'embotellat: 17 de juny 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla: 6 mesos

Dades tècniques:

Grau alcohòlic: 13,25%
pH: 3,2
Acidesa total: 5,8 g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers: 5 anys
Formats disponibles: 75 cl.
Producció: 2.540 ampolles de 75 cl.
P.V.P. aproximat: 21 €

Nota de tast: Color groc pàl·lid lleuger. Aroma  intensa de fruits blancs i fons cítric.
Fines herbes de garriga amb tocs balsàmics. Boca d’entrada radical i greixosa, acidesa fresca i viva. Ben balancejat i expressiu. Posgust llarg i ple de suc.

Gastronomia: Amanides complexes, marisc i peix cru, peix blanc al forn, carns rosades.

Servir a 8-10º C.

Comentari personal: Bon equilibri entre la criança en fusta i en uns petits ous de ciment és Improvisació, una reinterpretació de la xarel·lo més fresca i viva que la del seu buc insígnia, el portentós Nun Vinya dels Taus. Aquí la fruita i la frescura hi tenen un bon protagonisme. El treball amb les mares és molt encertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada