dimarts, 15 de març del 2011

El Clúster Vinícola Català dóna a conéixer el seu pla d'acció



El sector del vi, un dels més avançats pel que fa a la investigació, no pot deixar d'invertir en I+D. Avui s'ha presentat a Vilafranca el full de ruta d'Innovi:

Innovi presenta el seu pla d’acció en projectes d’I+D
                                                                                                                                                                             
El Clúster Vitivinícola Català ha celebrat una sessió informativa oberta a tot el sector per donar a conèixer i posar en marxa el pla d’acció per als propers 12 mesos en matèria de projectes d’I+D.

INNOVI, el Clúster Vitivinícola Català, ha presentat aquest matí al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès el seu pla d’acció en projectes d’I+D. La sessió informativa, a càrrec d’Èric Enguita, gerent d’Innovi, ha comptat amb la participació de Núria Cardellach, clúster manager del CEEC (Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya), i del director tècnic de la consultoria Emprion. A més, ha comptat amb la presència d’una quinzena d’empreses del sector vitivinícola, tant membres de l’entitat com no.

Èric Enguita ha obert l’acte amb una ràpida intervenció en què ha explicat què és Innovi i ha dibuixat la línia d’actuació de l’entitat a través de les seves diverses línies estratègiques (eficiència energètica i agricultura ecològica, eficiència productiva i logística, reposicionament de la marca Penedès, desenvolupament de l’enoturisme i coneixement del mercat i del consumidor final) i dels projectes que hi estan associats.

Núria Cardellach, per la seva banda, ha pres la paraula per explica què és el CEEC (Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya), com funciona i l’experiència que tenen en projectes innovadors, precisament l’àmbit de col·laboració entre aquest clúster i INNOVI. Justament, ha aprofundit en aquesta col·laboració, que es concreta en un conveni que permet que tots dos clústers concorrin conjuntament a línies de subvenció i convocatòries de finançament com l’Intelligence Energy Europe 2011.

Finalment, el director tècnic de la consultoria d’I+D i enginyeria ambiental Emprion s’ha estès en l’explicació de la seva tasca en suport d’INNOVI, com a consultora seleccionada pel Clúster Vitivinícola Català per donar suport en el diagnòstic, execució i finançament en les diferents fases dels projectes definits en el Pla d’Acció. Ha començat presentant Emprion als assistents per, de seguida, entrar en matèria definint la col·laboració amb INNOVI en tres fases: 1- Estudi inicial i Pla Director (ja enllestida), 2- Execució i management, i 3- Pla de comunicació interna i externa.

Sota el lema “els diners hi són, però costa que te’ls donin”, el director tècnic d’Emprion ha especificat de forma pràctica les tres línies prioritàries els projectes de les quals són més susceptibles de rebre subvenció: els projectes d’eficiència energètica i sostenibilitat, els projectes. El director tècnic de la consultoria d’I+D i enginyeria ambiental Emprion ha recomanat la creació de projectes de grans dimensions, que incloguin diversos projectes menors, impulsats per la col·laboració entre diverses empreses i institucions, per tal d’aconseguir els millors resultats a nivell de finançament.

S'ha fet també un ràpid repàs a les opcions de les empreses que desenvolupin projectes relacionats amb el medi ambient i l’I+D+i de beneficiar-se d’interessants deduccions fiscals.

Finalment, s'han traçat les línies mestres que regiran l’execució del Pla d’Acció d’INNOVI a partir d’ara, amb el clar objectiu de començar a presentar projectes viables i interessants per les empreses a les nombroses línes de finançament i subvenció existents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada