dimarts, 29 de març del 2011

Bort ja és director general de l'Incavi


Com avançava ahir a la nit, avui s'ha cessat a l'enòleg vilanoví Oriol Guevara com a director general de l'Incavi de la Generalitat. Finalment ha estat nomenat Jordi Bort. De moment, el Departament d'Agricultura de la Generalitat no ha explicat els motius del relleu. La següent és la nota de premsa que han enviat mentre a la xarxa ja han aparegut els primers comentaris contraris a aquest relleu:
El tortosí Jordi Bort, nou director de l'INCAVI 
El Govern català ha nomenat avui Jordi Bort i Ferrando, nascut a Tortosa l’any 1974 i resident a Girona, com a nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en substitució d’Oriol Guevara.
Jordi Bort és titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d’Educació de França. Ha realitzat  també diversos cursos relacionats amb els vins i els formatges. Era fins ara director general de l’empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme.
Abans va ser director corporatiu d’Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Meliá Catering i coordinador general del Grup Semon, SA. També va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols.
L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis. Va ser reelegit novament l’any 2009. També és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommneliers.
Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d’enologia i d’hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.

2 comentaris:

  1. Me pregunto si es una elección acertada, la verdad es que choca ver a un sumiller experimentado como Bort en un puesto como el de la dirección del INCAVI, pero no tengo mucha más iformación que la que leo aquí... Gracias

    ResponElimina
  2. S'han equivocat rellevant n'Oriol Guevara.
    Un cop més ha prevalgut la política (favors personals, etc...) a l'eficiència i professionalitat.
    Hi ha encara molt a canviar...
    Està clar al Sr.Guevar el van posar "els altres" doncs cal canviar-lo no fos cas que...
    Ai Déu meu !!!

    ResponElimina