divendres, 4 d’octubre de 2013

La biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní es suma a ‘Biblioteques amb DO’ amb Jaume Giró i Giró

A les cinc de la tarda de demà dissabte, 5 d’octubre, es farà a la Fassina de Sant Sadurní d’Anoia  l’acte de presentació del projecte ‘Biblioteques amb D.O.’, on hi participa la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i Cava Jaume Giró i Giró. La presentació s’emmarca dins els actes del Cavatast. La presentació correrà a càrrec de la regidora de Cultura, Montserrat Medall, i de Ramon Giró Gramona, propietari i enòleg de les caves. L’acte de presentació comptarà amb l’espectacle de petit format ‘Escoltar el cava. L’acte és obert a tothom.
La biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia s’ha sumat al projecte ‘Biblioteques amb DO’, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que en el decurs de 2013 dedica la seva atenció a les denominacions d'origen vitícoles catalanes. L'objectiu és “dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d'origen”. Al llarg del 2013, el maridatge entre lletres i vins convoca 25 biblioteques públiques que s'aniran rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d'origen, amb l'organització d'activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc. Les activitats, a més, s'acompanyaran amb la producció d'una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte. "Biblioteques amb DO" compta amb la col·laboració d'institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler, de l'Institut Català de la Vinya i el Vi i de Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

En el cas de Sant Sadurní el maridatge es durà a terme durant el mes de desembre amb Cava Jaume Giró i Giró, organitzant activitats de tots tipus al voltant del producte estrella, el cava, i del Cava Jaume Giró i Giró Reserva 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada