dilluns, 23 de juliol del 2012

El Celler de Can Pujol de Vilanova vol fer redescobrir les seves caves



El Celler de Can Pujol de Vilanova i la Geltrú s’ha proposat fer conèixer als seus convilatans el seu patrimoni més desconegut, les antigues caves subterrànies del carrer del Duc de la Victòria on dormen en rimes les seves ampolles de cava Torrents Carbó. Per fer redescobrir aquestes caves ofereixen visites gratuïtes amb degustació de cava inclosa. La proposta s’anuncia  convidant a visitar les caves  del centre de Vilanova i apuntant que "segurament us sorprendran". Les visites duren uns 45 minuts i es fan els dissabtes al matí, o bé qualsevol dia amb cita prèvia al telèfon 93 893 15 35. L’última ampliació d’aquestes caves, com recorda Jaume Pujol, és de 1939, tot just acabada la Guerra Civil. El seu origen, però, es perd en els temps, segons Jaume Pujol. De fet, la seva propietat desconeix quan es van construir les primeres caves. Jaume Pujol explica que la gratuïtat d’aquestes visites respon al fet que "el que busquem és, realment, difondre i fer impregnar la cultura del vi i el cava tot donant a conèixer unes molt poc conegudes caves al centre de Vilanova".
D’altra banda, el Celler de Can Pujol ofereix una altra activitat singular. Es  tracta d’una visita a la cava amb l’explicació tècnica de la seva elaboració, amb la peculiaritat que el procés final de degollat i etiquetat el fa l’enoturista i s’emporta la seva pròpia ampolla de cava Torrents Carbó Brut Nature Gran Reserva. El degollat es fa de la manera tradicional, o sigui, a mà i en calent (sense xampa-gel). El preu de l’activitat, que té una durada d’una hora i mitja, és de deu euros, i inclou l’ampolla de cava. Aquesta visita s’ofereix per a grups d’un mínim  de vuit persones i amb cita prèvia.
El celler vilanoví completa la seva oferta enoturística amb actes puntuals, com el maridatge de música i vi que van fer aquest dimecres a La Fassina, o amb cursos d’iniciació (al llarg de dues hores, i d’una forma divertida i amena, descobreixen el món del vi), tastos de vins de diverses zones vitícoles i tastos per tipus (caves, vins, dolços envellits...).
A més d’obrir les seves caves a Vilanova i la Geltrú, el Celler de Can Pujol ha renovat les etiquetes de tots els seus caves excepte del Gran Reserva Blau amb motius molt vilanovins. La renovació ha començat  pel Brut Bordegàs i pel Brut Natural jove Correfoc, dos caves que ja estan a la venda a un PVP d’uns 5 euros. La gran novetat , però, la presentaran el 4 d’agost, un Brut Nature Reserva amb un mínim de 24 mesos de criança que han batejat com a Llunàtic. La seva etiqueta és presidida per un fragment del paviment de la plaça de la Vila de Vilanova. Aquest cava, que es presentarà amb la participació de balls populars vilanovins i coincidint amb una trobada de col·leccionistes de plaques de cava, sortirà al mercat a un preu d’uns 7 euros.
Per més endavant han anunciat la comercialització d’un nou producte, un cava Reserva especial que han decidit batejar amb el nom  de Bordegàs. Les noves etiquetes dels caves Torrents Carbó coincideixen també amb un nou eslògan promocional que remarca el caràcter local d’aquests productes escumosos vilanovins elaborats segons el mètode tradicional, o sigui, el de segona fermentació en ampolla: Torrents Carbó, el cava de Vilanova fet a la Geltrú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada