dimarts, 29 de maig del 2012

Araceli Segarra inaugurarà el Reus Viu el Vi




L’alpinista catalana Araceli Segarra, la primera espanyola en coronar el cim de l’Everest l’any 1996, serà enguany l’encarregada d’inaugurar el 8 de juny la Reus Viu el Vi, la fira dels vins de les denominacions d’origen de la Cambra de Comerç de Reus. La fira s'allargarà fins el 10 de juny. Segons s’ha explicat avui en un comunicat, “durant aquestes últimes edicions l’organització sempre ha fet una aposta per donar protagonisme en aquest acte d’inauguració a joves valors de la cultura i la música del país”. D’aquesta manera es volia tancar el cercle en la promoció d’un producte com el vi tan arrelat a la terra i que recull totes les essències més pròpies del nostre país. Si durant els últims anys els cantants Bet i Joan Masdeu han estat els referents del certamen, enguany l’organització ha apostat per una esportista amb el mateix perfil. D’aquí la invitació a l’alpinista lleidatana.
El simbolisme de l’elecció, atenent la pràctica esportiva de Segarra, és també evident com ha destacat el president de la Cambra Isaac Sanromà: “Després de quatre edicions crec que podem dir que la Reus Viu el Vi ha fet el cim. Hem estat capaços de mantenir una línia d’actuació marcada per la qualitat, buscant en tot moment la comoditat de l’expositor i la satisfacció del visitant. Hem superat dificultats pròpies de la situació econòmica en la que estem immersos i que també ha afectat al sector vitivinícola. Per això li donem tanta importància a aquesta quarta edició. Entenem que hem consolidat el certamen i hem arribat al cim amb tot el que això implica”. D’aquí, per tant, l’elecció per inaugurar la fira d’una dona “que està acostumada als desafiaments. I que ha estat capaç de superar-los amb èxit. Segarra és un referent de com afrontar amb solvència reptes d’innegable magnitud. Tota una metàfora que podem traslladar a l’organització de la Reus Viu el Vi i al seu posicionament com un dels referents al seu país.”
Tot i fer -simbòlicament- el cim, Sanromà també ha volgut deixar clar que en cap cas s’ha d’interpretar com un final d’etapa pel certamen vinícola. “Ans el contrari. Tenim la fira que volem. I el repte ara és mantenir-la en aquests nivells de qualitat. I estic convençut que ho aconseguirem gràcies als nostres col·laboradors i a la confiança entusiasta d’expositors i visitants.” La fira del vi es presentarà oficialment el proper dilluns a la tarda en roda de premsa a les instal·lacions de la Cambra. La inauguració es realitzarà el divendres 8 de juny a un quart de deu del vespre al mateix recinte de la plaça Llibertat.
La Reus Viu el Vi és una iniciativa de la Cambra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Multiópticas Teixidó. També hi donen suport les sis denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, priorat, Tarragona i Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’Incavi, Reus Turisme, l’Associació País del Vi i la consultora Rius & Rius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada