dijous, 31 de maig del 2012

38 cellers d'11 DO's catalanes, aquest cap de setmana a Vilanova amb la fira Temps de Vi



"Passi el que passi", Temps de Vi (www.tempsdevi.cat), la nova fira vilanovina de vins catalans, "ja és un èxit" abans que s’inauguri demà divendres a la tarda. Així ho ha manifestat a les xarxes socials Òscar Villagarcia, un dels joves organitzadors juntament amb Carles Carbonell. La mostra ocupa 6.000 metres quadrats d’espai firal a la rambla Principal i a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, té una previsió de venda de 5.000 tiquets i una de visitants de 25.000 persones. S’ha confirmat la participació de 38 cellers d’11 denominacions d’origen catalanes, que ocuparan 38 estands. Prop del 80% dels cellers que hi participen són de la DO Penedès.  Només hi ha absència de cellers de la DO Tarragona, que aquest cap de setmana celebra la seva fira a la rambla Nova de Tarragona amb un rècord de participació: 19 cellers. Temps de Vi també coincideix amb la segona edició  del Ginfestival de Sitges. De forma volguda, Temps de Vi s’acompanya de la segona edició de la Shopping Night de Viu Comerç, que es farà de nou a dotze de la nit d’aquest dissabte amb promocions, cava i música en directe als comerços més cèntrics. Temps de Vi i Viu Comerç, que han promocionat les activitats d’aquest cap de setmana a les poblacions de comarques veïnes i fins i tot a la mostra multisectorial Expobages de Manresa, també han pres la iniciativa d’intentar portar a Vilanova dissabte, de sis de la tarda a dotze de la nit, amb un autocar gratuït, turistes que s’estiguin a Sitges.
L’alcaldessa vilanovina, Neus Lloveras, inaugurarà Temps de Vi a les sis de la tarda de demà divendres. A la inauguració s’ha convidat el sumiller de El Bulli Foundation i professor de sumilleria David Seijas. L’organització posarà a l’abast dels visitants de la fira tiquets per vuit euros que inclouen una copa de prestigi (marca Riedel) i quatre tiquets per a degustacions de vins. També s’ofereixen tiquets de repetició (quatre degustacions més per cinc euros) i tiquets per a degustacions gastronòmiques (dues degustacions per cinc euros). També hi haurà tastos en vaixelll (35 euros), tastos dirigits i concerts.
En roda de premsa feta dilluns, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras,  va qualificar Temps de Vi com una activitat firal de qualitat, va destacar el caràcter emprenedor dels organitzadors i va fer una crida a visitar aquest cap de setmana Vilanova. Carles Carbonell diu que ha fa dues setmanes que han de dir que no a peticions per participar-hi i que "estem rebent molts imputs positius". També va afegir que "la feina s’està fent ben feta", i que esperen que esperen situar Temps de Vi en un període curt de temps com "una fira de referència i de qualitat". Tot i ser una iniciativa privada, l’Ajuntament vilanoví hi col·labora amb una aportació de 2.000 euros, així com suport en infraestructures, pancartes, banderoles i la difussió a partir del gabinet municipal de comunicació.
Per la seva banda, Amèlia Maestre, representant de Viu Comerç, es va voler felicitar per la iniciativa de fer coincidir Temps de Vi amb la segona edició de la Shopping Night tot dient que "crec que aquest acte marcarà un abans i un després a la ciutat".  Maestre va dir també que ha estat un "luxe" treballar amb els organitzadors de Temps de Vi i que la implicació de les botigues en aquesta segona Shopping Night és "excepcional".
Segons l’organització, que vol promoure i difondre la cultura catalana del vi,  "Temps de Vi vol convertir-se en l’esdeveniment vitivinícola de referència de la costa de Barcelona (Sitges-Vilanova-Calafell) per als cellers de Catalunya i els clients finals, aficionats o no al vi, oferint un servei proper, pràctic i resolutiu".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada