dimarts, 7 de juliol del 2009

Reflexions sobre les puntuacions Parker




Un total de 122 vins catalans han obtingut més de 90 punts a la guia The Wine Advocate, de Robert Parker. Les DO catalanes més puntuades han estat el Priorat, amb 71 vins; el Montsant, amb 19; el Cava, amb 11 i el Penedès, amb 10. Segons el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, "una noticia com aquesta és un element més per a certificar que a Catalunya estem fent les coses molt bé”. Clos Erasmus i Mas Doix Costers Vinyes Velles, tots dos del Priorat i del 2006, són lels millors vins catalans, amb 97 punts. Si difícil de trobar és el Clos Erasmus de Daphne Glorian i Ester Nin, encara més difícil de trobar és el millor vi espanyol segons Parker, el caríssim Pingus. Enguany el Pingus de Peter Sisseck, que té un preu de poc més de 1.000 euros, ha obtingut 99 punts. Són vins comparables al bitllet de 500 euros o a Bin Laden: tothom en parla però ben pocs els han vist. No creieu que s'està fent encara un gra massa amb la prescripció que signa el gran gurú de Baltimore?

1 comentari:

  1. Hola Ramon,

    en sembla que els cellers catalans han de seguir amb el seu treball, obrint mercats i aconseguir diferenciar-se de la competència i això s’aconsegueix amb esforç i treball. Encara que el reconeixement que t’aporta una menció a la guia d’en Parker pot resultar inicialment molt beneficiosa pel mercat anglosaxó, la ampliació que a provocat el col•laborador d’en Parker que cobreix la zona de la Espanya vinícola, en Jay Miller, amb les seves altes puntuacions pot estar generant una visió quelcom esbiaixada de la nostra realitat vinícola. Per no parlar del interessos que tenen aquestes guies amb els importadors americans, que xoquen bastant amb la imatge del que tindria de ser una guia independent i veraç.

    Bé, això es el que penso.

    Salut.

    ResponElimina