dimarts, 24 de setembre del 2013

Exposició reivindicativa sobre la premsa de lliura de Vilafranca, des d'avui


Des d’avui dimarts i fins al 5 d’octubre es fa a Vilafranca del Penedès una interessant exposició de petit format al pati gòtic del museu Vinseum per donar a conèixer la història de la premsa de biga o de lliura de l’Avinguda de Tarragona. Aquesta mostra s’emmarca dins les Jornades Europees de Patrimoni, que amb el lema ‘Europa un patrimoni comú’ tenen com a objectiu conscienciar als ciutadans de la necessitat de valorar i conservar la riquesa cultural i patrimonial del territori. Durant tot el cap de setmana del 27 al 29 de setembre s’organitzen tota mena d’activitats gratuïtes amb la finalitat de donar a conèixer aquest llegat. 
La premsa, que té una llarga trajectòria, va esdevenir l’any 1961 un monument urbà de Vilafranca i és tot un referent per als vilafranquins. Prové del celler de la Masia de Cal Palau de Torregassa, municipi de Sant Jaume dels Domenys. L’any 1961 un constructor la va comprar evitant que desaparegués en mans d’una empresa que feia carbó i la va donar al Museu. Al setembre del mateix any es va instal·lar a l’Av. de Tarragona i es va inaugurar amb motiu de la celebració de la Festa de la Verema. Al llarg dels anys la premsa s’ha anat degradant i s’hi han anat fent diverses restauracions.

Horari
Horaris: de dm a ds de 10 a 14h i de 16 a 19h. Dg de 10 a 14h.
Organització

VINSEUM i col·labora: Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i Institut Ramon Muntaner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada