dijous, 23 d’agost del 2012

La cinquena Nit de Vins de Torroja, aquest dissabte sota la llum de les estrelles




L’organització de la 5ª Nit de Vins de Torroja del Priorat ha donat a conèixer els detalls de “ la gran cita vitivinícola de l’estiu” d’aquesta vila de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, segons s’ha informat des del Consell Regulador de la DOQ. En total seran dotze els cellers locals que aquest dissabte, 25 d’agost, hi participaran. A partir de les 22 h, el públic podrà començar a entrar al recinte de les piscines municipals i amb el tiquet de degustació (8 €) podrà tastar tots i cadascun dels vins que presentaran tots els cellers locals i els tres convidats a la trobada. Els productors locals que finalment hi assistiran són: Celler Aixalà Alcait, Celler Escoda Pallejà, Celler Heid & Marquès, Celler Sabaté Franquet, Francès Breton, Ismael Biosca, Llicorella Vins, Mayol Viticultors, Melis, Rotllan Torra, Terroir al Límit i Trio Infernal. En aquesta edició els cellers convidats d’altres denominacions d’origen són Celler Comunica i Celler Pascona (de la DO Montsant) i Batlliu de Sort (pertanyent a la DO Costers del Segre).
Un any més, durant la Nit de Vins de Torroja del Priorat es podrà degustar vi local a la llum de les estrelles i amb l’acompanyament musical en viu del conjunt Villi & Jona. El logotip d’aquest esdeveniment s’ha escollit després d’un procés de selecció que ha consistit en un concurs. Com cada any, durant la tarda un grup de professionals del món del vi (entre els quals m’hi inclouré per primer cop) podrà participar en un tast previ que inclourà una visita a una finca per conèixer directament el procés de producció i l’estat de la vinya tot just quan el raïm es troba en una fase decisiva abans d’iniciar la fase final de maduració. Posteriorment, els professionals inscrits prendran part en un tast a cegues a l’Allotjament Rural Cal Compte, que proposa la descoberta de diferents vins locals de l’anyada 2010 sense conèixer prèviament la identitat del celler elaborador.
La vila de Torroja del Priorat es troba al bell mig de la DOQ Priorat i és la localitat on hi ha la seu el Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen. L’entorn de Torroja té una orografia força irregular, la presència de la llicorella hi és molt estesa i a l’estiu aquesta és una de les zones on el contrast climàtic és més accentuat. Aquests trets fan dels vins d’aquest poble uns vins molt característics dins la DOQ Priorat. El Consell Regulador de la DOQ Priorat “dóna suport i col·labora amb els diferents actes i esdeveniments que s’organitzen tot l’any a les viles d’aquesta denominació d’origen per fomentar i donar a conèixer les propietats dels seus vins”. El calendari d’activitats que s’organitzen al llarg de l’any en aquesta DO es pot consultar a través de www.doqpriorat.org. La DOQ Priorat és l’única qualificada a Catalunya i una de les dues úniques reconegudes amb aquest segell a l’estat espanyol, d’acord amb els requisits i processos de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.

Més informació: nitdevinsdetorrojadelpriorat@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada