dimarts, 11 de gener del 2011

Nova fira a Vilanova



A Vilanova i la Geltrú comença l'any amb una nova fira d'organització privada. La nova iniciativa va ser presentada aquest dilluns. El certamen Vinya & Tast s'adreça al sector professional, però s'obrirà al públic general el diumenge 23 de gener. Quina és la vostra opinió? A continuacuió adjunto la nota de premsa de l'Ajuntament vilanoví i la de la DO Penedès, que hi col·laboren:


Vilanova i la Geltrú prepara la nova fira d'enologia i gastronomia que acollirà del 23 al 25 de gener a l'edifici Neàpolis. Les seves organitzadores, Astrid Lepp i Sílvia Tascon, d'As Comunicació, han presentat aquest migdia alguns detalls de Vinya & Tast, en una roda de premsa amb el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro.Vinya & Tast vol acollir professionals dels sectors alimentari, vinícola i turístic, des de productors a distribuïdors, minoristes i restauradors, entre d'altres, de tot Catalunya. El certamen contindrà una part molt dirigida a tot aquest grup professional, amb un espai d'exposició i punt de trobada entre ells i també amb ponències sobre els nous sistemes de producció, la comunicació i el màrqueting, i la distribució. Aquestes ponències, englobades com a "Jornades enogastronòmiques", tindran lloc dilluns i dimarts i comptaran, per exemple, amb Josep Maria Albet (Caves Albet i Noya), Glòria Vallès (Can Bonastre); Xavier Güell (Cava & Twitts), Mariano Baños (Universitat Abat Oliva) o la mateixa Sílvia Tascon. D'altra banda, també es vol connectar amb el públic en general, amb l'espai d'exposició de productes i amb els tallers de tast i maridatge anomenats "Terres i aromes". Per això, el diumenge 23 aquest espai s'obrirà a tothom qui estigui interessat a "descobrir coses noves sobre la gastronomia i l'enologia", segons As Comunicació, a un preu de 5 euros l'entrada. El regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha remarcat la idoneïtat d'aquest esdeveniment, que contribueix en què "Vilanova i la Geltrú sigui un referent en fires i certàmens per promoure els productes de qualitat del territori, procedents de la vinya, l'horta o el mar". Vinya & Tast no només tindrà una bona representació de producció del Garraf, sinó també d'altres punts de Catalunya.Tomàs Álvaro ha lloat la iniciativa des d'una empresa privada en l'organització de la fira, "en un moment en què a les dificultats de la primera edició s'hi afegeixen les del context econòmic". L'Ajuntament de la ciutat s'ha implicat en el certamen i cedeix l'espai de Neàpolis, el qual ja acull altres esdeveniments multitudinaris durant l'any, com Attic o Blanc. Així mateix, la Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat hi ha aportat tot el suport tècnic. Segons Astrid Lepp, Vinya & Tast té la intenció de "posar Vilanova i la Geltrú en el mapa gastronòmic i enològic de Catalunya". Entre els expositors hi haurà productors de vins i caves, olis, xocolates, conserves, maquinària de cuina, així com representats d'entitats com la DO Penedès, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, l'Associació de Joves Cuiners, l'Associació Qalidès o la Cooperativa d'Olis Montsià, entre d'altres.

Sopars i còctels

A banda del certamen en el recinte de Neàpolis, Vinya & Tast oferirà paral·lelament uns sopars temàtics en restaurants de la ciutat, cada nit i oberts a tothom. El primer, com a acte inaugural, serà el dissabte 22 de gener a La Fassina, dins del cicle de sopars literaris que promou la DO Penedès amb la col·laboració de la Cadena Ser. Hi serà convidat el cuiner i escriptor Pius Alibek, nomenat xatonaire d'honor en el darrer Festival del Xató i la Cuina d'Hivern de Vilanova i la Geltrú. Aquests àpats s'allargaran al lounge bar Viart, on es podrà entrar en el món de la cocteleria, com un element més de l'ampli ventall de la gastronomia. A banda de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, també col·laboren en l'organització de Vinya & Tast l'Institut Català de la Vinya i el Vi, Garraf Televisió i el Consell Comarcal del Garraf.


Del 23 al 25 de Gener la D.O. PENEDÈS serà present a la nova fira Vinya & Tast que s’organitza a Vilanova i la Geltrú.
L’edifici Neàpolis serà l’escenari d’una nova fira d’enologia i gastronomia, Vinya & Tast, adreçada al visitant professional i amb una jornada de portes obertes pel públic en general. Una fira que aposta per la qualitat i representativitat dels productes del territori català: vins, caves, formatges, olis, mel, embotits, xocolata, preparats… cercant la promoció del producte de proximitat. A l’àrea expositora hi haurà una interessant representació de cellers, productors d’olis, xocolaters... de tota Catalunya. A l’auditori es desenvoluparan les Jornades Enogastronómiques , amb ponències presentades per especialistes a l’entorn de temàtiques d’innovació en productivitat, distribució i comunicació. A l’espai Terres i Aromes s’hi faran els tastos, maridatges i degustacions amb els diferents productes dels expositors i associacions participatives: La D.O. Penedès realitzarà dos tastos a càrrec de l’enòleg Pere Escudé on es podran tastar els més emblemàtics vins de amb Denominació Origen Penedès, també la Associació Qalidès, la Cooperativa d’Olis Montsià, la Confraria de Pescadors de Vilanova, a més de diferents cellers i productors independents. Tots ells conformaran les Activitats Paral·leles de la Fira, durant els tres dies d’exposició, amb un calendari d’activitats preestablert. Cuiners i enòlegs reconeguts guiaran els tastos. El diumenge s’obriran aquestes activitats al públic.La fira també està organitzant les Nits de Vinya & Tast , amb sopars temàtics en establiments representatius de la cuina marinera, d’autor i de tapes gastronòmiques de la ciutat. El sopar inaugural, amb la col·laboració de la D.O. Penedès i la Cadena Ser, s’oferirà un tast vins D.O. Penedès a La Fassina, un conegut restaurant de la vil·la, dintre també del seu cicle de sopars literaris i amb la presencia del cuiner-escriptor Pius Alibek , que va ser anomenat xatonaire d’honor de Vilanova al passat festival del xató. Les nits finalitzaran amb degustacions de bartenders al lounge bar Viart, col·laborador de la fira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada