dijous, 11 de febrer del 2010

Comitè en matèria de sanitat vegetal en producció ecològica


El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat l’Ordre AAR/49/2010, de 8 de febrer, per la qual es crea el Comitè en matèria de sanitat vegetal en producció ecològica.
 
La creació d’aquest comitè és una de les actuacions contemplades dins del Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008-2012, i es posa en marxa amb l’objectiu de planificar i coordinar totes les actuacions que el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) realitza en matèria de sanitat vegetal en l’àmbit de la producció agrària ecològica.
 
Segons l’Ordre de creació, les funciones d’aquest Comitè són les següents:
  • Estudiar les necessitats del sector agrícola ecològic en matèria de sanitat vegetal.
  • Proposar els criteris bàsics d’actuació en temes de sanitat vegetal per fer front a les plagues, les malalties i les males herbes ja conegudes, però per a les quals manquen estratègies de lluita i control vàlides i reconegudes, així com per a les que puguin ser de nova aparició.
  • Assessorar a la persona representant del DAR competent en matèria d’agricultura i alimentació en òrgans col·legiats d’altres administracions públiques en matèria de producció agrària ecològica.
  • Establir una base de dades actualitzada de productes fitosanitaris que es poden utilitzar en producció.
  • Participar en l’elaboració de material informatiu i divulgatiu per al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal en producció ecològica.
 
El Comitè està presidit pel cap del Servei de Sanitat Vegetal i el formen tot una sèrie d’especialistes de diferents conreus, així com representants de l’IRTA, l’INCAVI i el CCPAE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada