Dia primaveral esplèndid sota el poble de Sant
Vicenç de Calders, el chardonnay amb la brotació ja ben avançada, dia fruita i
bons vins i gran companyia. Avui he tornat al celler Avgvstvs Forvm per dinar i
tastar en família. He compartit taula amb Joan, Enric, Albert i Oriol Roca,
Teresa Isart, Josep Maria Barceló i el jove nou enòleg de la casa, Carles Muray.
Aperitiu i excel·lent rap de Tarragona han estat regats amb el Xarel·lo 2011 (l’anyada
del 2012 no s’ha elaborat). És un vi amb lleugeres notes florals (fonoll) i,
sobretot, notes almivarades (préssec). Té greix, és fresc (notes cítriques) i
franc. M’ha agradat més en boca que en nas. Després ha vingut el Chardonnay
2012 (primer atac de poma al forn i viva acidesa). Enric Roca diu que “és més
gran vi que anyades anteriors, i té més vida per endavant”. És glicèric, un pèl
alcohòlic i d’excel·lent acidesa. Només porta un mes en ampolla. També s’ha
obert el Chardonnay 2011 (més mel i més tropicalitat, més en la línia dels
chardonnay que han fet els darrers anys en aquest celler familiar vendrellenc).
La traca final ha estat tota una primícia, el Trajanvs 2010, que és apunt d’embotellar-se
i que no sortirà al mercat fins d’aquí a un any i mig. No obstant això, ja es
podria beure. Estil Bordeus amb més maduresa. És rodó (les piracines estan
domades), fresc (final mentolat) i amb una fruita molt ben expressada per
damunt d’una fusta (22 mesos) molt ben integrada. Ofereix també interessants
notes especiades, cuirs i és balsàmic. Châpeau! El seu cupatge és 33% cabernet
sauvignon, 33% merlot, 17% cabernet franc i 17% garnatxa. Aquesta crònica està redactada al mateix celler.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada