dilluns, 1 de juny del 2009

El cava, excel·lent per tercera anyada seguida


El Comitè de Tast del Consell Regulador del Cava, un cop finalizat el procés de qualificació dels vins base cava, ha valorat qualitativament la collita 2008 i de manera unànime ha acordat proposar al Ple del Consell qualificar aquesta collita d'‘excel·lent’. Ha estat un apunt de singularitat d'aquest any el comportament qualitatiu de la varietat xarel·lo. Els aspectes més importants que han afavorit els factors de qualitat del raïm han estat el bon desenvolupament vegetatiu; la cuidada sanitat amb què ha arribat a la bodega; el lent procés de maduració amb diferències importants de temperatura entre el dia i la nit que ha propicit la formació d'aromes; l'equilibri en el contingut d'àcids i la graduació alcohòlica. La verema es va desenvolupar entre mitjans del mes d'agost i mitjans del mes d'octubre, i el període de qualificació ha durat uns quatre mesos, des de novembre fins al febrer. S'han qualificat 165 milions de litres, dels quals 151,5 milions són de vi blanc i 13,5 de rosat. És el primer cop que duranty tres anys seguits l'anyada és qualificada d'excel·lent. Abans del 2006, només l'anyada 2000 havia estat qualificada com a excel·lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada