divendres, 31 de maig del 2013

Vins d'allò més natural, avui a La Vanguardia

Pau Roca, secretari general de la FEV

En el suplement de l'edició de La Vanguardia d'avui signo un article on es repassen, a pinzellades, algunes de les noves tendències pel que fa al món del vi a casa nostra de la mà del secretari general de la FEV, el sadurninenc Pau Roca. Què en penseu?


Vinos de lo más naturales

RAMON FRANCÀS

Lo más natural está haciéndose hueco en el mercado. Incluso hay quien ha vuelto a pisar las uvas con los pies o quien ha recuperado del olvido la tracción animal para labrar sus viñedos. Los vinos ecológicos, los biodinámicos y los naturales no dejan de emerger en un mundo vitivinícola donde se busca la singularidad y expresar el origen, un terruño, manteniendo un indisociable equilibrio natural. Se está volviendo la vista hacia los viñedos con prácticas agrícolas sostenibles y discursos más coherentes y honestos, conscientes los elaboradores de que un buen vino nace en la viña. El secretario general de la Federación Española del Vino (FEV), Pau Roca, no tiene dudas de que es una clara tendencia de mercado la voluntad de consumir productos sostenibles “procedentes de empresas con un compromiso de responsabilidad social y medioambiental”. Considera, incluso, que “el mercado pasará factura a las empresas que no se comprometan seriamente con el entorno, la sociedad, el ámbito local y no respondan a la sensibilidad de los ciudadanos”. También confía en el crecimiento del nicho de mercado de los vinos sin alcohol o los parcialmente desalcoholizados. Apunta que “quien llegue a elaborar buenos vinos con menos alcohol tendrá un gran mercado”.
            Las bodegas también apuestan como valor seguro por los vivaces y jóvenes vinos blancos aromáticos, como la primera incursión de Torres en las Rías Baixas, el Pazo das Bruxas, un redondo, cítrico y anisado albariño. También Juvé y Camps acaba de estrenar un aromático vino: el Gregal d’Espiells 2012, un Penedès elaborado con muscat (79%), gewürztraminer y malvasía. Las bodegas, por otra parte, no dejan de agudizar el ingenio buscando vinos anticrisis a precios ajustados o apostando por imaginativas acciones de marketing y formatos desenfadados, como la botella de un litro reutilizable con cierre de porcelana (como las de gaseosa) que contiene los dos nuevos vinos de Mont Marçal de nombre singular: el blanco y el tinto Espantaocells. También los nuevos vinos del Empordà se muestran emergentes. Destacan tintos como el Falguera 2009 de Hugas de Batlle. Elaborado por Oriol Guevara, es potente, fragante, profundo, balsámico y mineral, con mucha fruta y fresco final.

Premi del Departament d’Agricultura per fomentar la innovació en el sector agrari i agroalimentari català



El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)  2013. El termini de presentació de candidatures serà d’un mes. Segons la Generalitat, “per tal que el sector agrari sigui capaç de donar respostes a les necessitats de la nostra societat, que està orientada a la demanda de productes de qualitat, segurs i produïts d’una manera respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal, cal que el teixit agroalimentari esdevingui capdavanter en la innovació”. Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura diu que convoca el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària amb la finalitat de “fomentar el sector agroalimentari i incentivar-lo a realitzar actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l’empresa, mitjançant la representació d’un nou producte o procés independentment de la seva existència en el mercat”. El Premi consta de 3 modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria i una per al jove emprenedor innovador, dotats amb 6.000 euros cadascun, així com tres nominacions amb una dotació econòmica de 2.000 euros cadascuna.
            El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà el 15 de novembre de 2013 i es publicarà al DOGC, alhora que també es faran públics al web http://www.gencat.cat/agricultura/premipita fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s’exposaran en el tauler d’anuncis de les dependències del Departament.

De la Rosa Torelló vol consolidar més la Setmana del Cava i i aprofundir en la promoció i difusió del cava



Com ja va avançar aquest blog (http://vi-franc.blogspot.com.es/2013/04/toni-de-la-rosa-torello-candidat-per.html), el fins ara vicepresident de la Confraria del Cava Sant Sadurní, Toni de la Rosa Torelló (Torelló), substituià a la presidència de l'entitat a Pere Bonet (Freixenet) després d'anunciar aquest últim empresari la seva candidatura a presidir el Consell Regulador del Cava. Aquest divendres signo la noticia a la recontraportada d’Economia de La Vanguardia. En declaracions a Vi-franc, Toni de la Rosa s'ha marcat com a objectius “consolidar encara més la Setmana del Cava i aprofundir en la promoció i difusió del cava tant a nivell nacional com a internacional”.

Exposició col·lectiva de dones pintores a les caves Jaume Giró i Giró

Obra de Carme Bueno


Amb motiu de les Festes dels Barris de Sant Sadurní d’Anoia, les caves Jaume Giró i Giró, que regenta Ramon Giró Gramona, inaugura a dos quarts de vuit del vespre de demà dissabte, 1 de juny, una exposició col·lectiva de pintures. La inauguració es farà al Baco’s Garden d’aquest celler sadurninenc. Hi participen les artistes Silvia Armesto, MHO ( M. Dueñas) i Carme Bueno.

Jaume Gramona i Agustí Torelló Sibill es postulen com a nous presidents de les dues patronals del cava



Agustí Torelló Sibill

Jaume Gramona

Jaume Gramona es convertirà la pròxima setmana en nou president de la patronal Institut del Cava, en substitució del sadurninenc Joan Amat. Gramona, que també aspira a ser vocal del nou Consell Regulador del Cava en representación de l’Institut del Cava, encapçala l’única candidatura que s’ha presentat. D’altra banda, fonts del sector afirmen que Agustí Torelló Sibill (AT Roca), com va confirmar a Fenavin, opta a presidir l’altra patronal del sectot, Pime Cava, després que la fins ara presidenta, Mercè  Rossell (Oriol Rossell), hagi anunciat la voluntat de no continuar en el càrrec. Fonts del sector lamenten que no hagi estat possible aconseguir, tot i els intents, la unió patronal al sector.

Irene Alemany i Laurent Corrio meravellen a Temps de Vi amb la seva 'orfebreria'


La segona edició de Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú va arrencar ahir al vespre amb un tast de gran alçada del celler penedesenc de prestigi Alemany i Corrio. Laurent Corrio i Irene Alemany van protagonitzar una sessió que va omplir de gom a gom la braseria geltrunenca La Treva. Irene i Laurent, de manera divertida i entranyable, van presentar en primícia el seu primer vi natural, Mans i Peus 2012 (un negre elaborat amb un 80% de carinyena i cabernet sauvignon que destaca per la seva fruita vermella i notes làctiques, recordant les gominoles i, en certa manera, una maceració carbònica, però que en boca mostra astringències pròpies de la criança amb la rapa). També van mostrar en primícia la nova anyada del xarel·lo Principia Mathematica, embotellat el matí de dimecres. L'anyada del 2012 és la més complexa. Es va obrint a la copa fins a mostrar les aromes més varietals mentre que la integració de la fusta és, de totes totes, brillant. El nou Principia, la tercera anyada que treuen al mercat, és més voluminós, amb una fruita de pinyol de primavera madura i amb una bona acidesa. A grandíssima alçada es va mostrar una altra obra d'orfebreria, el Sot Lefriec del 2007 (un molt bon any al Penedès) i el Pas Curtei 2001 (molta fruita i extracció en un vi que costa molt menys del que val). Però més que vins, Irene i Laurent van parlar de la seva filosofia de vi i de vida.
            En la mateixa braseria de la família Gallego, es van maridar ahir a la nit els brandis Narciso i Ego de Mascaró amb cigars havans de l’estanc de Carles Rosalén (el 12 de Vilanova i la Geltrú): H. Upmann Half Corona amb vitola exclusiva de Temps de Vi i l’imponent Romeo y Julieta Wide Churchill. Montserrat Mascaró, propietària d’aquesta firma fundada el 1946 i que avui festeja el seu aniversari, va dir que la d’ahir a la nit va ser “una experiència més lúdica que formativa”.

Temps de 'Vi-lanova', des d'avui i fins i diumenge


Pere Bonet i Josep Bujan

El vi omplirà aquest cap de setmana el centre neuràlgic de Vilanova en una potenciada segona edició de la Fira Temps de Vi que a les sis de la tarda d’avui, a l’Ajuntament vilanoví, inaugurarà el president de la Fundació Institut Català de la Cuina, el vilanoví Xavier Mestres. Hi haurà una quarantena d’estands a la rambla Principal, amb una trentena de cellers, i es guanya alçada pel que fa als tastos i maridatges paral·lels a la Fira.  Un dels organitzadors d'aquesta mostra vinícola, Òscar Villagarcia, es mostra molt satisfet pel salt qualitatiu que ha donat enguany la fira amb tasts d’alt nivell. Ara bé, Villagarcia no deixa d’apuntar que "hauria estat preferible" que els cellers de proximitat, els del Massís del Garraf, haguéssin apostat més per Temps de Vi. De fet, dels cellers de la comarca només tindran estand Can Ramon Viticultors del Montgròs i Torre del Veguer. Sí que hi seran, però, grans firmes del Penedès, com ara Juvé & Camps, Vilarnau, Gramona, Albet i Noya, Llopart, Parés Baltà, Torelló, Castellroig  o Avgvstvs.
Per vuit euros s’oferiran quatre degustacions de vi o cava i una bossa de Patates Piqué, així com l’obsequi d’una copa de vi o cava (a  escollir) de la marca de prestigi Riedel. Per 12 euros s’ofereix dues consumicions de vi o capa, la copa i dues consumicions gastronòmiques. Ahir al vespre van arrencar els grans tastos de Temps de Vi amb el celler penedesenc Alemany i Corrio. Aquest ha estat un dels actes que més interès previ ha despertat. Irene Alemany i Laurent Corrio van presentar en primícia el seu primer vi natural, Mans i Peus, i la nova anyada del xarel·lo Principia Mathematica. Després es van maridar brandis de Mascaró amb cigars havans de l’estanc de Carles Rosalén.
Avui divendres destaca un tast del celler Jean Leon de Torrelavit amb anyades històriques que dirigirà la gerent del celler, l’enòloga Mireia Torres. El tast, que es fa a  partir de les 21 hores al restaurant Marejol (35 euros), inclourà joies com el Gran Reserva de 1975 d’aquest celler de Torrelavit. El plat fort de demà dissabte serà un sopar-maridatge amb els vuit caves de les Cuvées de Prestige de Freixenet que presentarà el director de comunicació d’aquestes caves, Pere Bonet Ferrer, i que dirigirà l’enòleg Josep Bujan. Aquest sopar-maridatge (50 euros), també es farà al restaurant Marejol. El diumenge dia 2 salparà del port vilanoví un catamarà amb capacitat per a 150 tripulants on es farà un maridatge a alta mar amb caves d’Agustí Torelló Mata i creacions del xef Àlex Mestres. També hi haurà degustació de gelats i torrons Llorens. Participar en aquest singular tast costa 70 euros. També hi ha d’altres tastos en vaixell, com el que dirigirà el migdia de demà el sumiller Xavi Nolla representant la DO Penedès.
Els interessats a participar en els grans tastos de la segona edició de Temps de Vi poden fer les seves reserves a info@tempsdevi.cat. Tots els actes a www.tempsdevi.cat.
Gramona, Torelló, Celler Can Roda, Cava Torreblanca, Alsina & Sardà, Esteve i Ferron, Mascaró, Caves Naveran, Torre del Veguer, Castellroig Vins de Terrer, Caves Avinyó, Albet i Noya, Mas Codina, Juvé & Camps, Can Descregut, Parés Baltà, Llopart, Maset del Lleó, Avgvstvs Forvm, Hugas de Batlle, Sant Joannes, Can Ramon Viticultors del Mongròs, Celler Cercavins, Rovellats, Olivé Batllori, Covides, Coma Romà, Pere Ventura, Vilarnau i Agustí Torrelló Mata són els cellers que estaran presents a la Rambla durant tot aquest cap de setmana. Els quatre estands gastronòmics els ompliran el col·lectiu Propera Parada (tapes), Simpatic, La Casa dels Formatges, Patates Piqué i el forn de pa Franquesa.

La Fira del Vi de la DO Tarragona s'inaugura a les sis de la tarda


Tarragona viurà aquest cap de setmana, a partir de les sis de la tarda d'avui divendres, la quinzena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc a la Rambla Nova i que, a partir d’ara, se celebrarà anualment després dels bons resultats obtinguts en les darreres edicions. En aquesta ocasió, seran 19 els cellers procedents de les quatre comarques que integrem la DO Tarragona (Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i la Ribera d’Ebre) els que mostraran un centenar de vins a la Rambla Nova. Com sempre per participar en les degustacions caldrà comprar un tiquet (9 euros / 8 euros si es compra de forma anticipada per internet a www.toteslesentrades.cat) que dona dret a una copa de vi, un portavi i cinc degustacions. Dissabte i diumenge la fira començarà a les 11 del matí i restarà oberta de forma ininterrompuda fins a les 10 de la nit. A més, com sempre, a l’estand de tastos també es faran quatre cursets introductoris al tast de vi de forma gratuïta però prèvia reserva a l’estand de la DO Tarragona.
El Consell Regulador de la DO Tarragona aprofita la Fira del Vi de la DO Tarratona per fer l’acte de lliurament de Premis del Concurs de Vins Embotellats que enguany arriba a la seva XIX edició. De nou als jardins del Teatre Metropol es lliuraran els premis de les nou categories d’un concurs que enguany va comptar amb la participació de 80 vins enviats pels diferents cellers de la DO Tarragona. El jurat, presidit per la professora de la Facultat d’Enologia de la URV, Montse Nadal, es va reunir a començament de maig i enguany els premis no s’han donat a conèixer i, per tant, s’espera amb més expectació els resultats. Els vins premiats es podran tastar en la seva totalitat als estands dels diferents cellers participants a la Fira.

dijous, 30 de maig del 2013

La DOQ Priorat s'adhereix a l'organisme que agrupa les principals regions vitivinícoles del món situades en regions muntanyoses



El Centre de Recerca de la Viticultura de Muntanya (CERVIM) ha admès com a membre de ple dret al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. Aquest prestigiós organisme internacional agrupa les principals regions vitivinícoles del món situades en regions muntanyoses i on la viticultura és considerada “heroica”, és a dir, amb un territori i una climatologia singulars que imposen exigents condicions al conreu i la producció de la vinya i el vi. El director general de l’Incavi, Jordi Bort, han presidit l’acte d’admissió oficial a CERVIM de l’única denominació d’origen qualificada catalana. El president d’aquest organisme, Roberto Gaudio, i el president de la DOQ Priorat, Toni Alcover, han rubricat l’acord d’ingrés i l’inici d’una col·laboració que abastarà camps com la recerca, l’estudi i l’intercanvi d’informació i experiències entre les diferents regions que en formen part. Per a Toni Alcover la pertinença a CERVIM suposa un honor i un repte per a la DOQ Priorat: “Per a la nostra denominació d’origen entrar a CERVIM suposa un reconeixement internacional a les singularitats i identitat del nostre territori i el nostre vi, especialment des d’un punt de vista científic i tècnic”, ha explicat Alcover. El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi Jordi Bort, en representació del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha valorat molt positivament l’adhesió de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat al Centre de Recerca de la Viticultura de Muntanya (CERVIM), organisme internacional que s’encarrega de posar en valor i difondre aquest tipus de viticultura. El director de l’Incavi ha posat de rellevància que es tracta de la primera i única DO vinícola de Catalunya que s’ha incorporat a aquesta organització, que agrupa les regions vitivinícoles amb viticultura considerada “heroica” per les dificultats naturals. L’accés a aquest organisme no és fàcil i els membres han de complir uns requisits molt exigents. Bort ha afegit que des del Govern de la Generalitat s’aposta per defensar el patrimoni vitivinícola català. En aquesta línia, “és molt important el treball amb organismes internacionals tan prestigiosos com el CERVIM”, ha afegit Bort, que ha mostrat la seva satisfacció als dirigents de de la DOQ Priorat per la seva incorporació a aquest organisme internacional.
CERVIM és un organisme internacional constituït el 1987 sota l’impuls de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). Agrupa regions i organismes regionals, nacionals i internacionals que treballen per la valorització i preservació de la viticultura de muntanya. Aquesta institució es regula segons la legislació de la Vall d’Aosta des de 2004, amb seu en aquesta regió. Des de la seva fundació, el centre garanteix els interessos de la viticultura de muntanya i en pendent forta. Du a terme estudis, recerques i congressos i participa a totes les trobades internacionals i de sector que debaten assumptes relatius a la viticultura. Totes les zones productores que formen part de CERVIM tenen un seguit de característiques comunes que permeten parlar d’una viticultura “heroica”. La viticultura “heroica” ve definida per una sèrie de condicionants en els quals encaixa la DOQ Priorat, com ara els següents: condicions orogràfiques amb poca mecanització; vinyes petites, a vegades fraccionades i sovint organitzades en terrasses; empreses agrícoles amb superfície de conreu continguda; necessitat d’inversions econòmiques elevades per a la modernització dels cultius i, finalment, l’existència de condicions climàtiques adverses. Entre les zones productores de vi que formen part de CERVIM, hi ha la Vall d’Aosta, Llombardia, Piemont, Ligúria, Sicília, Província Autònoma de Bolzano, Província Autònoma de Trento (Itàlia); el Cantó de Valais a Suïssa; Galícia i la Comunitat de Cangas del Narcea d’Astúries a Espanya; Douro a Portugal i Renània-Palatinat i Mosela, a Alemanya. També hi ha diferents organismos regionals, com ara Abruzzo a Itàlia; Wachau y Stiria a Àustria; Banyuls-Collioures, Cotes du Rhône i Hermitage, a França; Ticino a Suïssa i Appalachian State, a Carolina del Nord (Estats Units d’Amèrica).


Visita guiada per vinyes de l'entorn de Poblet, aquest diumenge



El Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet organitza per aquest diumenge, 2 de juny, una visita comentada per representants del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà. L’objectiu és donar a conèixer les tècniques, les varietats i els cultius de la vinya propis de l'entorn del monestir de Poblet i la importància social d'aquest conreu a la comarca, on van néixer els primers cellers cooperatius a finals del segle XIX. Durant la visita es descobrirà, amb imatges comparatives, la transformació de la vall del monestir en els últims 50 anys, amb el domini de la vinya en el paisatge agrícola que, de mica en mica, va guanyant terreny dins el mosaic dels conreus mediterranis. L’acte es farà a la Vall de Castellfollit, ctra. de Poblet a Prades s/n de deu del matí a una del migdia.

L'excel·lència de Gramona amb els dos nous caves de la seva Enoteca i l'intens cap de setmana firal, avui a La Vanguardia


En l'habitual secció enogastronòmica dels dijous a la secció Viure de La Vanguardia signo avui una doble notícia, el gran tast de Gramona de dilluns passat, amb l'anunci de la sortida al mercat de dos caves de la seva Enoteca, i l'intens cap firal d'aquest cap de setmana a Catalunya.

Intenso fin de semana de vinos

Este fin de semana se multiplican las ferias de vino en Catalunya. Se celebra Vijuny en el Mercat de Santa Caterina de Barcelona, los vinos de la DO Tarragona se citan en la capital del Tarragonès, nace una nueva feria en Martorell y en Vilanova i la Geltrú Temps de Vi reunirá catas en alta mar, una gran vertical de Jean Leon, las ocho Cuvées de Prestige de Freixenet o las novedades de Alemany i Corrio (hoy). R. Francàs

Dos nuevos cavas fruto de la “excelencia” de Gramona

Gramona ofreció el lunes en  Barcelona una magristal y espectacular cata en la que midió sus mejores cavas con algunos de los más afamados champanes en el marco de su apuesta por mostrar que la “excelencia” reside en las largas crianzas. En octubre lanzarán al mercado dos selectos productos, los cavas Enoteca Gramona 2000 Brut (2.500 botellas) y Brut Nature (1.500), a 120 y 110 euros respectivamente. R. Francàs

Nou cellers, a la tercera edició de la Fira de Vi del Pirineu




Els dies 8 i 9 de juny es celebra a Talarn la 3ª edició de la Fira de Vi del Pirineu, un esdeveniment que pretén aglutinar els cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca. Des de l’organització, l’Ajuntament de Talarn, s’apunta que “estem en una comarca on últimament s’està plantant nova vinya i està creixent el nombre de cellers d’una forma exponencial”. Enguany hi ha nou cellers participants, quatre de la mateixa comarca del Pallars Jussà, una del Sobirà, dos d’Andorra i un altre de la província d’Osca. Durant el matí del dissabte 8 de juny es realitzaran visites als cellers del Pallars Jussà i Sobirà,  i per la tarda als cellers particulars del poble de Talarn, ja que gairebé totes les cases en tenen “donat que no fa tants anys s’elaborava gran quantitat de vi”. La jornada s’acabarà amb un sopar on es podran degustar plats típics pallaresos maridats amb vins dels cellers participants a la fira. El diumenge 9 de juny es celebra la fira pròpiament dita, on es podran tastar els vins dels cellers participants i plats elaborats pels restaurants de la comarca.

dimecres, 29 de maig del 2013

Homenatge a Brossa a la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové


Mas Blanch i Jové continua amb l’aposta de vincular l’art i els seus vins Saó a través de La Vinya dels Artistes. El projecte ideat pel pintor Josep Guinovart ja ha comptat amb la participació d’artistes de renom com Carles Santos o Esteve Casanoves i, actualment, l’artista Gregorio Iglesias hi està acabant l’impressionant mural ‘Entre el Cel i la Terra’, una obra titànica de 60 metres que porta gairebé dos mesos pintant a l’aire lliure amb branques i tintes xineses. Tant aquesta obra d'Iglesias com les escultures de les anteriors edicions es podran veure durant la festa de l’any Joan Brossa que tindrà lloc a La Pobla de Cérvoles el pròxim dia 6 de juliol a les 19 hores, quan els carrers s’ompliran de poesia. Serà una festa popular oberta a tothom i totalment gratuïta. La nit brossiana continuarà a partir de les 20 hores en forma d’una festa privada amb moltes sorpreses. L’assistència serà gratuïta però les places són molt limitades. Per aquest motiu, es realitzarà un sorteig entre totes aquelles persones que contactin amb Mas Blanch i Jové per reservar la seva entrada.

Vila Viniteca obre El Mostrador a Madrid amb grans vins





Aquest dilluns es va inaugurar El Mostrador de Vila Viniteca a Madrid. És un nou espai on es realitzaran tastos i degustacions per clients professionals i socis d’El Club de Vila Viniteca. Aquí, “els amants del vi podran conèixer les darreres novetats de la mà dels més prestigiosos enòlegs i viticultors espanyols i internacionals”. Els primers tastos seran el 10 i 11 de juny amb la presentació de l’anyada 2012 dels diferents cellers que venen a l’avançada. Durant la inauguració es van obrir joies com el xampany Salon del 1999 en ampolla magnum, el Priorat Clos Erasmus del 2010, els Pomerol Château Le Pin de 2006 i 2007, el Tokaji Château Dereszla Eszencia 2000 o bé un doble magnum de Pingus del 2005.

Cava solidari de Miquel Pons per ajudar nens del Nepal




El celler penedesenc Miquel Pons ha firmat un acord de col·laboració amb l’organització Namlo Europa, per destinar una part dels beneficis de la seva producció de cava a projectes solidaris. L’entesa amb Namlo inclou, entre altres, una acció de suport per recaptar fons a través d’un tiratge especial dels seus caves. Una part del preu d’aquest cava es destinarà als projectes de Namlo Europa al Nepal. En concret es destinaran a la reconstrucció d’una escola per als nens de la població de Khamdenu, al districte de Tanahu, a uns 35 kms de Pokhara. Es necessiten 20.000 euros per a fer aquesta obra. Es vol reconstruir un edifici de quatre aules que forma part d’una escola per 400 nens de fins a 15 anys. A l’edifici els nens hi passen moltes hores al dia i l’actual estat fa que corrin riscos importants. Amb aquesta acció les Caves Miquel Pons volen fer arribar la solidaritat dels seus clients i la del mateix grup empresarial als infants d’aquest petit poble del Nepal per “ajudar-los a aconseguir un futur millor donant-los tots els elements per tenir la millor formació”.
            El cava solidari de Miquel Pons és un Brut Nature de tiratge especial, un cupatge de macabeu, xarel·lo i parellada amb una criança mínima de 18 mesos. Es presentarà en un estoig de tres ampolles, amb una etiqueta negra i amb tres plaques distintives d’edició exclusiva que incorporen imatges del projecte d’escola a Khamdenu i el logotip de l’ONG Namlo Europa. Es podran adquirir al preu de 18 euros, dels quals 6 aniran a parar al projecte educatiu de Namlo. El cava solidari Miquel Pons es podrà comprar a les mateixes caves, a través de Namlo Europa i en punts de venda concertats a tot Catalunya que es podran consultar al web i al facebook de Miquel Pons i de Namlo.

dimarts, 28 de maig del 2013

Vilanova s'alia amb Freixenet per promoure's gastronòmicament amb la la seva gamba



Presentació de la campanya. Fotografia de Temps de Vi

Vilanova s’ha aliat amb Freixenet per promocionar-se gastronòmicament a través de la gamba. La Campanya Gastronòmica de la Gamba de Vilanova, que s’ha presentat aquesta tarda, busca sumar sinèrgies entre la Confraria de Pescadors de Vilanova, els restaurants de la ciutat i l'Ajuntament local, amb el patrocini de Freixenet. En el marc d'accions encaminades a obrir Vilanova al mar que impulsa el govern municipal vilanoví, s'ha dissenyat un conjunt d'actuacions per promoure els productes pesquers del port vilanoví i, més concretament, les excelses gambes vermelles de Vilanova. Es busca identitat gastronòmica singular i tornar a resituar Vilanova i la Geltrú com a una destinació culinària de primer nivell. Es busca tornar a atraure gastrònoms a la recerca d'experiències úniques. "Volem tornar a posar Vilanova al mapa gastronòmic", afirma Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La campanya vol tenir continuïtat en el temps amb diversos actes. S'ha concebut amb la voluntat de donar difusió a la capital de la comarca del Garraf a través de destacades accions publicitàries i de relacions públiques. Mai fins ara Vilanova i la Geltrú havia posat en marxa una campanya gastronòmica tan ambiciosa.
S'està treballant per obtenir i difondre una marca i una imatge pròpia per a la gamba de Vilanova. També s'estan preparant tastos a peu de barca, on es podrà degustar la gamba maridada amb una copa del cava de les Cuvées de Prestige de Freixenet D.S. mentre un pescador desvetlla tots els secrets sobre la captura en profunds fons marins d'aquest crustaci. També es preparen singulars i glamorosos sopars de gala centrats en la gamba, amb acompanyament musical,  al mateix lloc on se subasten, la Llotja de la Confraria de Pescadors de Vilanova. La campanya també inclourà unes jornades gastronòmiques amb la gamba vilanovina i el cava D.S. de Freixenet com a protagonistas als restaurants de la ciutat. Un primer acte de la campanya s'està organitzant per la tarda d’aquest dissabte 1 de juny a la plaça de les Neus de Vilanova, on s'oferiran degustacions de gamba des d'una barca i copes del cava D.S. de Freixenet. Aquesta primera acció s'emmarca en la fira vinícola Temps de Vi. A la presentació feta avui a tocar de les barques, enmig d'un fred vendaval, el director de Comunicació de Freixenet, Pere Bonet Ferrer, ha destacat que la gamba de Vilanova i el cava D.S. són un bon "assamblage" i ha remarcat l'atractiu gastronòmic de la ciutat. El patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova, Miquel Illa, ha mostrat la satisfacció dels pescadors per la campanya i ha explicat el nou logotip de la gamba: "una gamba de bigotis espectaculars en forma de cor, de batec, que és la nostra vida". El director general de Pesca de la Generalitat, Jordi Ciuraneta i Riu, ha volgut destacar la importància de la col·laboració público-privada mentre que l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha expressat la voluntat de la ciutat d'obrir-se al mar i projectar-se gastronòmicament amb un "maridatge excel·lent".

Jaume Gramona i Damià Deàs: "No volem fer volar coloms"



Les eleccions per la renovació del Consell Regulador del Cava s’acosten (4 de juny) mentre s’accelera la campanya. S’han intensificat les reunions, les visites i les trucades telefòniques a la recerca del vot. El paper dels sindicats agraris (Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors del Penedès) serà clau, com ho poden ser els cellers no alineats (els que no formen part de cap patronal). Jaume Gramona (Gramona, S.A.), Damià Deas (González Byass, S.A.), Ramon Giró (Jaume Giró i Giró, S.L.) i Montserrat Mascaró (Antonio Mascaró, S.L.), encapçalen la candidatura presentada per la patronal Institut del Cava pels subcensos 3 i 4 a les eleccions.
Jaume Gramona i Damià Deàs afirmen en declaracions fetes a aquest blog que es presenten amb l’objectiu d’aconseguir fer coses i “no fer volar coloms”. La seva, doncs, és una candidatura possibilista que es compromet a traslladar al ple del Consell Regulador del Cava els neguits de la patronal i, en definitiva, dels elaboradors d’aquests subcensos. Es comprometen a traslladar al sector amb transparència les propostes que es debatin. En aquest sentit anuncien que es regiran per un protocol que faci que les propostes que elevin al Consell “tinguin retorn al sector”. Destaquen, com a una de les propostes més importants, modificar el reglament per aconseguir que a les etiquetes de les ampolles es pugui visibilitzar quines caves fan servir raïms propis, o en bona part. Seguint l’exemple de la Champagne, creuen que “aquest fet donarà valor afegit al producte de cara al consumidor final”. Pel que fa a les subzones, Jaume Gramona posa damunt la taula la possibilitat d’identificar a l’etiqueta el municipi on es trobin la majoria de les vinyes dels cellers. Creuen que aquest factor és més important que “la bestiesa d’indicar la data del desgorjament”. Deàs i Gramona no tenen dubtes de la importància d’"identificar la nostra àrea de producció, de vincular-ho al nostre territori”.
Aquesta candidatura també s’ha proposat “canviar les inèrcies negatives” del Consell Regulador i del sector i millorar la comunicació. Així mateix, lamenten que no s’hagi arribat a les eleccions amb unitat d’acció patronal.  No ha estat possible, tot i els intents, convèncer Xavier Nadal. Ara bé, no tanquen la porta a trobar punts d’entesa amb els quals començar a treballar amb Pime Cava. També anuncien la voluntat d’encarregar la redacció d’un pla estratègic, un “estudi professional”, que regeixi els pròxims anys. Aquest pla estratègic té com a  objectiu “potenciar i millorar la imatge del cava als mercats nacional i internacional”. En definitiva, volen que el sector treballi amb unitat i “que tota la cadena de valor se’n beneficïi”. No volen posicionar-se directament sobre quin candidat prefereixen per a presidir el Consell Regulador. Apunten que “no és cap notícia, cau per propia gravetat, que els nostres subsectors estan més propers a Joan Amat”, tot i puntualitzar que “Pere Bonet també és un candidata mb carisma i prestigi que ve de fer una bona feina a la Confraria del Cava Sant Sadurní”. També advoquen, clarament, per crear la Casa del Cava a Barcelona i manifesten que “no és la nostra principal preocupació, i no en farem bandera”, el trasllat de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní d’Anoia de la seu del Consell Regulador.

UP denuncia la “deslleial i perjudicial” decisió de la Generalitat en desatendre 400 sol·licituds d'ajuts a la modernització de les explotacions agràries


El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha denunciat avui que el Departament d’Agricultura de la Generalitat ha denegat més de 400 sol·licituds d’ajuts per valor de 12 milions d’euros a la modernització de les explotacions agràries corresponents a la convocatòria de l’any 2012, que haguessin suposat inversions per més de 25 milions d’euros per aquest concepte. Tot i el mandat constitucional als poders públics d’atendre preferentment la modernització d’explotacions agrícoles i ramaderes, Agricultura ha aplicat un criteri diferent per al destí d’aquests 12 milions, atenent altres polítiques i sectors. “Aquest fet suposa fer cas omís dels compromisos aprovats per unanimitat al Parlament i dels adquirits pel propi president de la Generalitat, a més de ser un precedent nefast per al sector agrari.”, segons UP El sindicat considera “molt greu” que el Departament desatengui les més de 400 sol·licituds d’explotacions agràries que tenien intenció de portar a terme plans de modernització quan la renda agrària catalana acumula, en termes constants, una davallada de més del 40% entre el 2001 i el 2012. A més, bona part dels productors ja havia fet les inversions en les seves explotacions a l’espera de les resolucions dels ajuts, ja que hi ha inversions, com plantacions o instal·lacions de reg, que han d’estar executades a l’alçada de l’any en què ens trobem actualment. Unió de Pagesos recorda que aquestes explotacions ara hauran de fer front al finançament i amortització de les inversions executades perquè la normativa no els hi permet tornar a presentar les sol·licituds a la convocatòria del 2013. Unió de Pagesos adverteix tant a Agricultura, com al president de la Generalitat com a Convergència i Unió que recorrerà a totes les opcions polítiques i jurídiques al seu abast per forçar la rectificació d’aquesta “deslleial i perjudicial” decisió del Departament.

Ideal Cocktail Bar i Gin Giró s'alien per fer el Neymar Gin Tonic


Imatge de http://www.neymaroficial.com

José Mª Gotarda, del tradicional Ideal Cocktail Bar de Barcelona, i Gin Giró, presenten el pròxim dilluns el Neymar Gin Tonic, una fusió de gustos que barreja sabors de Brasil i Catalunya. D'aquesta manera, afirmen, “volem celebrar l'arribada a la lliga espanyola d'aquest gran jugador de futbol”. El 1931 es va crear la Coctelería Ideal per l'avi de José Mª Gotarda i des d'aquest any es va convertir en un local de referència a la ciutat comtal. Gin Giró, fundada el 1930 a Barcelona però amb arrels vilanovines, “és una de les ginebres espanyoles de més prestigi i més antigues que existeixen al nostre país”. El nou combinat s’anuncia com a “agradable, exquisit i únic, com el jugador carioca del Barça”.

Un centenar de vins de 19 cellers, a la quinzena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona



Tarragona viurà els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny la quinzena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc a la Rambla Nova i que, a partir d’ara, se celebrarà anualment després dels bons resultats obtinguts en les darreres edicions. En aquesta ocasió, seran 19 els cellers procedents de les quatre comarques que integren la DO Tarragona (Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i la Ribera d’Ebre) els que mostraran un centenar de vins a la Rambla Nova. Com sempre per participar en les degustacions caldrà comprar un tiquet (9 euros / 8 euros si es compra de forma anticipada per internet a www.toteslesentrades.cat) que dona dret a una copa de vi, un portavi i cinc degustacions. La Fira obrirà les seves portes el divendres a les 18.30 de la tarda i tancarà a les 10 de la nit. Dissabte i diumenge la fira començarà a les 11 del matí i restarà oberta de forma ininterrompuda fins a les 10 de la nit. A més, com sempre, a l’estand de tastos també es faran quatre cursets introductoris al tast de vi de forma gratuïta però prèvia reserva a l’estand de la DO Tarragona. Des del Consell Regulador de la DO Tarragona s’espera que la climatologia acompanyi aquesta festa del vi a la Rambla Nova i que “siguin milers els visitants que s’acostin a conèixer els vins que produeixen els cellers, vins que en els últims anys han experimentat una gran millora i han assolit un gran de difusió i de coneixement molt important”. Amb tot, encara avui hi ha alguns vins que és complicat de trobar al mercat, ja sigui perquè són de cellers acabats de crear o perquè són molt petits, per aquest motiu la Fira del Vi de la DO Tarragona “és una bona manera de poder conèixer aquests vins”. Els cellers també aprofitaran per donar a conèixer als seus estands l’aposta cada vegada més important que fan per l’enoturisme amb visites guiades, tastos i altres iniciatives pensades especialment per donar difusió als seus vins i per incrementar la venda directa.
            El Consell Regulador de la DO Tarragona aprofita la Fira del Vi per fer l’acte de lliurament de Premis del Concurs de Vins Embotellats que enguany arriba a la seva XIX edició. De nou als jardins del Teatre Metropol es lliuraran els premis de les nou categories d’un concurs que enguany va comptar amb la participació de 80 vins enviats pels diferents cellers de la DO Tarragona. El jurat, presidit per la professora de la Facultat d’Enologia de la URV, Montse Nadal, es va reunir a començament de maig i enguany els premis no s’han donat a conèixer i, per tant, s’espera amb més expectació els resultats. Els vins premiats es podran tastar en la seva totalitat als estands dels diferents cellers participants a la Fira.
            A més dels tradicionals estands de venda d’embotits, pastisseria tradicional i formatges, l’oferta gastronòmica de la Fira del Vi de la DO Tarragona es completa enguany amb un estand promocional del col·lectiu Tarragona Gastronòmica. Aprofitant la celebració de les segones Jornades de l’Arròs que es fan a Tarragona fins el 16 de juny, cinc restaurants de la ciutat oferiran degustacions de plats d’arròs que cuinaran a la mateixa Rambla Nova. Els restaurants que participaran en aquesta iniciativa son el restaurant Mare Nostrum (Hotel Ciutat de Tarragona), el Quim Quima, el DeVins, l’Onada i El Llagut. Els tiquets es vendran al mateix estand de Tarragona Gastronòmica al preu de 3 euros i els arrossos es podran adquirir a les 11 del matí, a la 1del migdia i a les 18:30h de la tarda.
Venta anticipada  Una de les novetats de la Fira de la DO Tarragona és que des de dilluns 20 de gener es poden comprar per internet a través del portal www.toteslesentrades.cat les entrades anticipades. En aquesta ocasió i com a novetat, des de l’organització de la fira s’ha decidit crear la possibilitat de comprar de forma anticipada el tiquet que dóna dret a cinc degustacions de vins i una copa de regal i, d’aquesta manera, s’obtindrà un descompte d’un euro (8 euros en lloc dels 9 euros que valdrà durant els dies de la fira) i també s’estalviaran les cues a l’estand de venta de tiquets ja que hi haurà una espai reservat només per les entrades anticipades. Tots aquells interessats en la venda promocional d’aquests tiquets han de comprar-les a la web www.toteslesentrades.cat.
            Una altra de les novetats de l’edició 2013 de la Fira del Vi de la DO Tarragona és l’animació musical que hi haurà a la Rambla Nova el dissabte i el diumenge a les 19.30. En aquesta ocasió, dues formacions de jazz de la ciutat, Stromboli Jazz Band i Small River Brass Band, presentaran els discos que acaben de treure al mercat en una cercavila entre els estand expositors. Stromboli Jazz Band actuarà el dissabte 1 de juny a partir de les 19.30 hores de la tarda i els Small River Brass Band ho faran el diumenge 2 de juny també a les 19.30 hores. Un cop més la DO Tarragona aprofita per maridar els seus vins amb el jazz del territori com ja ha fet en d’altres ocasions amb diferents maridatges entre jazz en directe elaborat a Tarragona i vi.
            La DO Tarragona ha posat en marxa un seguit de millores en la seva pàgina web que tenen com a objectiu la difusió de tots els vins elaborats pels diferents cellers d’aquesta denominació d’origen. A la secció ‘Els nostre vins’ tenim la possibilitat de descobrir més d’un centenar de vins ja sigui per celler productor o també per la tipologia del vi. Així, l’interessat pot cercar els vins per la seva tipologia (blanc, blanc amb fusta, rosat, negre, negre criança, escumós i vi de licor). En cada cerca, la web ofereix una fotografia de l’ampolla, així com les varietats amb que s’ha elaborat i informació del celler productor i de la resta dels vins elaborats pel mateix cellers. Aquest nou espai en la web de la DO Tarragona anirà modificant-se amb la sortida al mercat dels nous vins que elaborin els diferents cellers.
            La Fira del Vi de la DO Tarragona està organitzada pel Consell Regulador de la DO Tarragona. Col·laboren en aquest projecte la Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme; l’Ajuntament de Tarragona, a través del Patronat de Turisme, Espimsa, la regidoria de Cultura i el col·lectiu Tarragona Gastronòmica; l’Incavi; el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya; el Port de Tarragona; l’empresa AFEPASA (Azufrera Pallarès); la Confederació Empresarial de la Provincia de Tarragona (CEPTA) i BASF.

Cellers participants a la Fira Vi DO Tarragona 2013

Adernats- Vinícola de Nulles
Agrícola de Bràfim
Vins Padró de Bràfim
Cellers Unió de Reus
Vermuts Miró de Reus
Camí de Sirga de Miravet
Castell d’Or - Celler de Vila-rodona
Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp
De Muller de Reus
Vinya Janine de Rodonyà
Celler Mas del Botó d’Alforja
Celler Suñer de Ginestar
Vermut Yzaguirre d’El Morell
Celler Mas Bella de Masmolets-Valls
Magrinyà Calaf de Nulles
Vins Ecològics Helga Harbig de Rasquera
Celler Manyé Fortuny de La Secuita
Vins Som i Serem
Cava Reverté de Salomó

Nova imatge per al Clubtorres.com




www.clubtorres.com estrena nova imatge i noves funcionalitats. Es pretén "acostar la cultura del vi als seus seguidors de manera amena, fàcil i intuïtiva". Sense oblidar la seva vocació divulgativa, el renovat Club “aposta per la contínua creació de continguts de qualitat i per dotar de major protagonisme a la veu dels seus membres multiplicant les possibilitats d'interacció amb els experts de Bodegas Torres i amb la resta de la comunitat”. S’ofereix una “nova funcionalitat amb entitat pròpia que albergarà l'oferta enoturística i formativa que Bodegas Torres duu a terme en els seus diferents espais”. Inclou la possibilitat de crear Tallers a mida per als membres del Club que desitgin organitzar activitats úniques en els llocs que aquests triïn.
            S’innclou també Wineboard, un espai per a la co-creació. Wineboard és un gran mural d'imatges i textos relacionats amb l'univers del vi creat a partir de l'aportació de continguts dels usuaris a través dels seus perfils a les xarxes socials (facebook, twitter i instagram). També hi ha tutorials i proves de nivell conviuen amb la nova funcionalitat “Consulta a l'Expert”: línia oberta amb els experts de Bodegas Torres amb els quals els usuaris podran xatejar en directe i enviar les seves preguntes i inquietuds.
            El Blog del Club Torres amplia el seu radi d'acció mitjançant la inclusió de signatures convidades: periodistes, sumillers de prestigi i distingits professionals del sector aporten el seu granet de sorra a la difusió de la cultura del vi mitjançant articles i entrevistes. També la botiga virtual per als membres del Club es consolida i amplia la seva selecció de vins.

Neix 'Tocs de vi de l'Empordà', un tast de vins de la DO Empordà i de tapes de Girona




La regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat; el president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el president de l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència, Xavier Presas, han presentat aquest dilluns la primera edició del 'Tocs de vi de l'Empordà', un tast de vins de la DO Empordà i de tapes de Girona que tindrà lloc a la plaça de la Independència els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. L'horari dels tres dies és de les 18 h a les 23 h. "Des del govern estem fent un esforç important per definir accions de promoció i dinamització amb les associacions dels diferents sectors. Aquesta fira gastronòmica compleix dos grans objectius per a nosaltres: per una banda, dinamitzar l'activitat econòmica del sector de l'hostaleria i, concretament, la del cor de la ciutat, que és la plaça de la Independència, i, per altra banda, promoure la gastronomia i el producte del territori", ha manifestat la regidora Coralí Cunyat. Per la seva banda, Xavier Albertí ha destacat l'entesa entre les tres parts, "les facilitats que ha posat l'Ajuntament i el punt lúdic que aportarà l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència". Per últim, Xavier Presas ha explicat que la fira tindrà lloc al mig de la plaça i que "les parades dels bars i restaurants estaran al voltant del centre fent show cooking".
            Aquesta nova fira compta amb la participació dels restauradors de la plaça gironina i de disset cellers empordanesos:*lavinyeta, Castell de Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Celler Can Sais, Celler Cooperatiu d'Espolla, Celler Martí Fabra, Cellers Santamaria Cooperativa de Garriguella, Empordàlia, Celler Espelt, Mas Llunes, Mas Pòlit, Oliveda, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots. L'activitat està organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà i per l'Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Més d'un miler de persones, a la jornada de portes obertes d'Alta Alella



El celler Alta Alella ha celebrat aquest dilluns la seva Jornada de Portes Obertes 2013, un esdeveniment bianual que, aquesta edició, ha reunit a més de 1.000 persones entre professionals, cuiners, restauradors, autoritats i premsa. Entre les seves 17 hectàrees de vinyes amb vistes al Mediterrani, Alta Alella ha organitzat un gran mercat de productes de proximitat amb l'objectiu de generar vincles entre els restauradors i productors de la zona. Així, els visitants han pogut degustar plats ecològics cuinats en viu pels restaurants Monvínic i L’Atelier d’Stéphane, entre altres, tot harmonitzat amb les noves anyades dels vins i caves ecològics d'Alta Alella. A més d'aquests restauradors, han estat presents artesans, agricultors i altres productors de la zona. Un exemple destacat és Ramón Costa, pescador de Badalona, que, pel gaudi de tots els presents, ha cuinat en viu una caldereta típica dels vaixells pesquers amb peix fresc que ell mateix ha pescat aquest matí. Des de les 12:00 fins a les 20:00 hores s'ha pogut gaudir també de l'activitat ‘Psiquisme’ dirigida pels sumillers Agustí Peris i Manel Pla, en la què han fet que els assistents visquin i experimentin, mitjançant un joc de paraules, les sensacions i estats d'ànim que transmet una copa de vi.
            Els restauradors que han estat presents han estat: Grup Jardí,  amb la preparació d’un arròs rural i degustació de les novetats d'aquest any; Xarcuteria Restaurant Coloma, gaspatxo de maduixes; Restaurant Sauló, coca de mongetes tendres amb pesto de sàlvia i formatge de Forcat; La Cuina dels Capitans, ravioli de melós de vedella amb carbassó; Escola Universitària d’Hosteleria i Turisme de Sant Pol, rotllet de rostbeef farcit de formatge de cabra sobre llit de mini enciam; Restaurant Orfila, mini hamburguesa amb formatge Forcat, brot d’enciams i textures de tomàquets; Can Piqué, formatge Montcabrer amb crema de llimona i vi de gel & galeta de mantega a la sàlvia; Tresmacarrons Restaurant, bombons caramelitzats de maduixes i iogurt; Monvínic, ous de pagès amb pèsols de Llavaneres; L’Atelier d’Stéphane, gelatina d'Alta Alella Laietà Rosé amb maduixes i flors.
            Els productors que han estat presents han estat: Cal Mexicà, ous de pagès; Nani- Horta Graupera, maduixes i verdures de temporada; Sauleda Pastissers, tast de maduixes amb nata i xocolates; Chocolat Factory, placa de xocolata amb sal; Nespresso, cafè; 369 ENCIAMS Jordi Ribas Project, mini enciams i flors comestibles; Pati Morera, tastets de mini verdures; Can Mabres, carn de vedella BBQ i steak tartar; Carnisseria i Xarcuteria Can Martiri, elaboració artesanal pròpia des de 1982; Cervesa Birralta, cervesa artesana amb maduixes; Carns La Font, carns ecològiques La Font; Formatges Artefor, assortit de formatges; Formatges Can Pujol, mató i assortit de formatges; Mel de la Serralada Litoral Jordi Homs, mel de mil flors; Forn Can Bertran, nous pans artesanals; L’Hort d’en Dídac, verdures de temporada, maduixes i plantes aromàtiques; L’Hort d’en Pau, verdures de temporada; Verdures Marc Pruna, verdures de temporada; Patates Corominas, patates fregides; Espinaler, llaunes de sorell, verat i agulla.